Ziariștii.com, material de senzație – Marin Anton, preşedintele PNL Giurgiu: „Dacă apare amnistia, copiii şi nevasta mea votează PSD-ul”.

0
139

PNL are de rezolvat o uriaşă problemă de imagine: furunculul politic Marin Anton, preşedintele organizațeiei județene PNL Giurgiu. Acesta a făcut vineri o declarație catastrofală, care se adaugă profilului său unsuros şi tranzacționist. Un PSD-ist în haine liberale, subliniază Ziaristii.

Marin Anton a declarat vineri, într-o conferință de presă, că va avea „o problemă” acasă dacă PSD dă amnistia, pentru că familia lui va vota cu partidul lui Dragnea. Mai mult, liderul PNL Giurgiu îl simpatizează pe Ciordache, şobolanul Ordonanței 13 şi al atâtor malversațiuni politico-juridice!

  • „Nu ma întrebați de legile justiției, iarăşi sunteți cu funia în casa spânzuratului. De ce mă întrebați pe mine? Eu sunt subiectiv la subiectul asta, nu am cum să nu fiu subiectiv. Am o problemă, v-am zis, acasă. Dacă apare amnistia, am o problemă acasă cu copiii, au zis că cel puțin o dată vor vota PSD-ul. Dacă dau chestia asta cu amnistia, «noi o dată vom vota PSD-ul», nu ştiu la care alegeri, dar indiferent de situație, «noi o dată vom vota PSD-ul, pentru că ți-a adus liniştea». Asta e… şi cu nevastă-mea…”
  • „Eu am o părere bună despre Iordache”.

Marin Anton este un celebru traseist penal.

Traseist, pentru că a sărit dintr-un partid în altul precum lăcusta de pe un pai pe altul. Aşadar:

Marin Anton – PMP
  • a fost membru PNL-Tăriceanu („recomandat” de calitatea sa de fost director la RAFO Oneşti, supranumită „JAFO”);
  • a trecut la PDL (perioadă în care a ocupat funcţii importante în Guvernul Boc, inclusiv secretar de stat în Ministerul Transporturilor);
  • a revenit la PNL (în perioada USL-istă) pentru a ajunge deputat de Giurgiu, în 2012;
  • a trecut la PMP, pe când acest partid era jucăria Elenei Udrea;
  • s-a înrolat în UNPR-ul „bunului meu prieten Gabi Oprea”;
  • a revenit din nou în PNL, fiind numit preşedintele organizației județene Giurgiu.

Penal, pentru că DNA l-a trimis în judecată, pe 8 ianuarie 2018, pentru luare de mită. Şi nu orice mită, ci una uriaşă: 23 de milioane de lei, adică 5,3 milioane de euro la cursul de atunci! Marin Anton a luat această mega-şpagă de la compania care în 2009 a construit noul terminal de la Aeroportul Otopeni.

Ce spun procurorii DNA despre Marin Anton (rechizitoriu devastator)

Marin Anton – PDL

„În anul 2009, se afla în derulare un contract modernizare a Aeroportului Internațional Henri Coandă, în cadrul căruia, în executarea actului adițional nr. 9/07.12.2007, începuse proiectarea unui nou terminal. Statutul țării noastre de membru al UE, precum şi perspectiva aderării la spațiul Schengen, impunea o reactualizare a obiectivului de investiții, concomitent cu aprobarea, la nivelul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, a unor indicatori tehnico-economici actualizați.
Compania internațională care avea de executat lucrările la noul terminal predase proiectul şi întreaga documentație către beneficiar – Compania Națională Aeroporturi Bucureşti (C.N.A.I.B.) – la finalul anului 2008 şi urma ca aceasta din urmă să se ocupe de obținerea avizelor şi aprobărilor necesare demarării lucrărilor.
Cu toate ca C.N.A.I.B. a înaintat solicitarea de aprobare a noilor indicatori tehnico-economici încă de la începutul lunii februarie 2009, până în luna iunie 2009, la nivelul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, nu se luase încă vreo decizie, iar din cauza lipsei de finanțare, lucrările pe şantierul Otopeni stagnau.

Mai multe pe acest subiect, puteți citi AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.