ZiarHarghita.Ro: Se pregătește o mare țeapă pentru catolicii români care vor participa la slujba ținută de Papa Francisc, la Ciuc

0
708

Surse de încredere din conducerea UDMR ne-au declarat că slujba pe care o va ține Papa Francisc în România la Șumuleu Ciuc va fi tradusă la microfon doar în maghiară. Românii prezenți nu vor înțelege nimic, scrie Ziar de Harghita.

Pentru a acoperi cea mai mare aroganță față de România, organizatorii plănuiesc să pună la dispoziția românilor o traducere online prin cadrul unei aplicații ce poate fi accesată de pe telefon. Desigur că organizatorii ca de altfel oricine are cunoștințe tehnice minime, știu că nu va merge o astfel de aplicație de pe dealul de la Miercurea Ciuc. După ce se vor conecta simultan primele mii de oameni se termină banda de internet de la releu și conexiunile disponibile, apoi pică chiar și comunicațiile. Cei care participa la mitinguri unde se aduna foarte multă lume, știu foarte bine despre ce vorbim.

Noi, în calitate de jurnaliști, mergem la această sărbătoare an de an și niciodată nu am avut semnal să susținem o transmisie live sau să trimitem în timp real poze sau mici filmări. Chiar și semnalul de telefonie mobilă pică atunci când mai mulți oameni folosesc simultan comunicațiile. Deci, urmează cea mai mare țeapă pe care au luat-o vreodată românii la ei în țară. Vine Papa Francisc și ține o slujbă care nu va fi tradusă în Română sau o limbă de circulație internațională, ci în maghiară, subliniază aceeasi publicatie. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.