Zeci de membri USR îi cer lui Dan Barna să explice de ce e părtinitor

0
150

36 de membri ai USR i-au adresat lui Dan Barna o scrisoare internă în care liderului formaţiunii i se cere să fie echidistant în ceea ce priveşte competiţia internă pentru desemnarea candidaţilor USR pentru Parlamentul European.

Semnatarii scrisorii vor ca Dan Barna să nu-şi mai arate preferinţele în ceea ce priveşte candidaţii USR pentru europarlamentare, în condiţiile în care ar trebui ca în partid să existe o competiţie corectă. Potrivit celor care au redactat scrisoarea, liderul USR şi-ar fi exprimat public susţinerea a cinci din cei 82 de candidaţi interni.

Redăm scrisoarea internă adresată lui Dan Barna:

Preşedintelui USR, Dan Barna,

Unii dintre noi au fost prezenţi la Barcelona în timpul alocuţiunii pe care aţi avut-o la team building-ul USR. Unii dintre noi au aflat despre cele spuse din postările de pe grupurile interne. Înţelegem că v-aţi exprimat public susţinerea pentru cinci din cei 82 de candidaţi înscrişi la cursa internă pentru lista USR pentru alegerile Euro Parlamentare 2019.
Înregistrarea momentului a dispărut cu promisiunea că va reveni. Lucru care nu s-a întâmplat până la momentul acestei postări. Ar fi fost utilă în formularea acestei scrisori, pentru a putea da citate cu exactitate. Încă credem că transparenţa este un principiu de bază în USR şi ne aşteptăm ca înregistrarea, ne-editată, să fie pusă la dispoziţia tuturor membrilor.

Am intrat în USR crezând cu tărie în principiile şi valorile promovate. Competiţiile interne au menirea de a ne cunoaşte între noi, de a vedea competenţele fiecăruia. Suntem formaţiunea politică care promovează meritocraţia.

Unii dintre noi au ales să se înscrie în cursa internă pentru EP2019 punând pe masă tot ce au mai bun, resursele lor de timp, bani şi echipe pe care şi le-au format în mare parte din membrii activi ai USR. Unii dintre noi poate s-au gândit la celelalte alegeri, locale sau parlamentare. Alţii pur şi simplu vor să facă parte dintr-o comunitate care împărtăşeşte aceleaşi valori şi principii. Dar toţi suntem conştienţi că împreună putem schimba România. Noi suntem o parte din „oamenii noi”, aceia care nu au mai făcut vreodată politică, aceia care au un loc de munca si care rup din timpul lor, după orele de lucru,  pentru a participa la acţiuni, sau pentru a face campanie. Şi noi considerăm că USR tocmai prin promovarea „oamenilor noi” va reuşi la viitoarele bătălii electorale. Ca simplu membru USR, aveţi tot dreptul să susţineţi pe cine doriţi şi să vă faceţi public opţiunile. Din funcţia de preşedinte al partidului, cea mai democratică formaţiune politică aflată în Parlament în aceste vremuri însă, ne aşteptam cu toţii să fiţi echidistant şi să îi susţineţi informal pe toţi cei care au ales să se înscrie în această competiţie. Susţinerea publică pe care o acordaţi unora dintre candidaţi este în dezacord cu principiile pe care USR le promovează, inclusiv în propriul statut: echitate, integritate, meritocraţie. competenţă, egalitate de şanse. Ne aşteptăm din partea preşedintelui la o atitudine de leader, bazată pe o poziţie echidistantă şi o comunicare managerială. Ne aşteptăm ca un leader să lucreze în susţinerea tuturor, în formarea celor fără experienţă şi în pregătirea lor pentru viitorul apropiat. Sunteţi Preşedinte pentru toată suflarea useristă, nu doar pentru unii! 

Sursa: ziarul Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.