Viorica Dăncilă s-a răzgândit: 10 august nu a fost lovitură de stat

0
382

Președintele PSD, Viorică Dăncilă, s-a răzgândit în privința protestului diasporei din 10 august 2018, reprimat brutal de forțele de ordine. „Am văzut acum că nu a fost o lovitură de stat”, a spus ea într-o conferință de presă.

Dăncilă a fost întrebată dacă a citit raportul Jandarmeriei privind incidentele din 10 august, desecretizat săptămâna trecută și obținut de Digi24. Din raport reiese că Jandarmeria a monitorizat încă din iunie 2018 pregătirea protestelor, că rețelele sociale au reprezentat o sursă importantă de informare, de acolo au fost strânse mai multe postări care indicau, în opinia Jandarmeriei, că protestul risca să escaladeze.

Loading...

Pe de altă parte, datele primite de la partenerii instituționali nu au indicat o situație generatoare a unei crize de ordine publică, care prin complexitate, amploare și intensitate să amenințe sau să pună în pericol viața și sănătatea populației, stabilitatea politică, economică ori socială, ordinea și valorile constituționale sau îndeplinierea obligațiilor internaționale ale statului, potrivit raportului.

Viorica Dăncilă a evitat să răspundă la întrebarea reporterului Digi24.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...