Viorel Cataramă, primul candidat certificat de BEC pentru alegerile prezidențiale

0
83
Loading...

Viorel Cataramă candidează la președinția României susținut de partidul politic Dreapta Liberală. El are ca slogan electoral: Muncești și câștigi – O Românie dreaptă!

Viorel Cataramă și-a depus, joi, dosarul de candidatură, la Biroul Elctoral Central, iar acesta a fost certificat, fiind primul dintre candidații anunțați care a anunțat validarea sa.

”Am venit astăzi (miercuri-n.r) la Biroul Electoral Central pentru a-mi depune candidatura pentru alegerile prezidențiale din noiembrie. Am depus un număr de peste 230.000 de semnături, care au fost verificate și acceptate.

Dosarul a fost acceptat. Mulțumesc membrilor partidului politic Dreapta Liberală și simpatizanților care au muncit pentru concretizarea acestei acțiuni. Voi candida sprijinit de Dreapta Liberală cu sloganul – Muncești și câștigi. O Românie dreaptă.

Loading...

Voi promova ideile fundamentale ale programului politic al partidului din care fac parte și al cărui președinte sunt. Vom lupta pentru susținerea sectorului privat, promovarea exporturilor, descurajarea importurilor și a împrumuturilor externe. Vom milita pentru anularea ajutoarelor sociale pentru persoanele apte de muncă”, a declarat Viorel Cataramă, la Biroul Electoral Central.

Catarama este un campion al coruptiei la varf.

Primul episod al seriei de dezvaluiri privind fraudele comise de Viorel Catarama prezinta cronologic istoria escrocheriei SAFI-FMOA asa cum a fost ea deslusita de redactorii ZIUA.
Evolutia afacerii SAFI-FMOA scoate clar in evidenta modul premeditat in care sute de mii de oameni au fost amagiti sa-si depuna economiile la FMOA, fond menit sa joace rolul de banca privata a clanului Catarama.

* 832, 15 Martie ’97

SAFI-FMOA este o escrocherie albaneza

Printr-o campanie publicitara agresiva, care promitea cresteri anuale de pana la 500%, FMOA a reusit in scurt timp sa atraga de la micii investitori, cateva sute de miliarde de lei.
Incalcandu-se toate reglementarile existente, banii au fost utilizati
pentru cumpararea de pachete substantiale de actiuni la firmele senatorului Catarama si pentru acordarea unor finantari de zeci de miliarde, in conditii preferentiale, acelorasi societati. Altfel spus, FMOA a jucat rolul de banca cu dobanda mica pentru clanul Catarama.
Chiar si in ultimul ceas, cand toate celelalte fonduri, aplicand instructiunile CNVM, au inregistrat scaderi ale valorii certificatelor, tandemul Catarama-Danielescu a continuat sa anunte cresteri. Cum ulciorul nu merge de multe ori la apa, la sfarsitul lunii aprilie 1996, Catarama co. anunta scaderea peste noapte, cu 45%, a valorii certificatelor de investitor.

* 833, 17 Martie ’97

SAFI-FMOA a fost banca personala a clanului Catarama

Profitand de lipsa de reglementari privind fondurile mutuale, tandemul Catarama-Danielescu au promis castiguri neverosimile, fara a avertiza investitorii asupra riscurilor la care isi supun economiile. Asa cum s-a dovedit, cresterile uriase promise de SAFI ascundeau in spatele lor riscuri pe masura.
Situatia financiara dezastruoasa a FMOA a iesit la iveala in momentul in care SAFI s-a confruntat cu un val masiv de retrageri. Din activul net de 250 miliarde lei, SAFI dispunea in cont de doar 3 miliarde, restul banilor fiind plasati in active care nu puteau fi transformate rapid in bani lichizi (credite mascate acordate clanului Catarama).
Constienti de faptul ca prabusirea FMOA este iminenta, Danielescu si membrii Consiliului de Incredere si-au retras hoteste banii, cu doar cateva zile inaintea colapsului total.
Pentru aceasta fapta, care in oricare tara civilizata ar fi dus la arestarea lor, Danielescu co. au fost sanctionati cu niste amenzi hilare (1 milion lei) si au fost suspendati de pe piata de capital pe perioade intre 1-5 ani. Aceasta din urma sanctiune nu a fost aplicata niciodata, ea fiind suspendata de justitie.

* 834, 18 Martie ’97

Senatorul Catarama isi bate joc de depunatorii la SAFI-FMOA

Folosindu-se de paravanul simulacrului de referendum din toamna lui 1996, in urma caruia gestionarea FMOA a ramas tot in mainile SAFI INVEST, Catarama a impus investitorilor un nou prospect de emisiune care limita rascumpararile lunare in functie de nivelul lichiditatilor. De aproximativ 4 luni de zile, nivelul lunar al rascumpararilor a ramas intepentit la 10%, desi capii SAFI afirma ca situatia FMOA s-a imbunatatit.
In realitate insa, recuperarea lunara a celor 10% este pentru pagubiti un adevarat calvar, ei lovindu-se de un mecanism birocratic menit sa-i faca sa renunte.

* 835, 19 Martie ’97

Catarama a dat lovitura de gratie unei familii nenorocite de soarta

Cazul cutremurator al tanarului paralizat Cristinel B. si al parintilor sai pensionari, care si-au vazut toate economiile disparand in buzunarele tandemului Catarama-Danielescu.
Increzandu-se in promisiunile mincinoase ale clanului Catarama, parintii lui Cristinel B. au depus pensia de invalid a acestuia la SAFI-FMOA, sperand sa-i poata asigura o sursa de existenta decenta atunci cand ei nu vor mai fi. In ciuda promisiunilor lui Catarama, ca investitorii cu probleme familiale grave isi pot recupera integral banii, Cristinel B. a incercat in zadar sa-si scoata banii de la SAFI, el si parintii sai lovindu-se de zidul nepasarii functionarilor de la SAFI.

*836, 20 Martie ’97

Tandemul Catarama-Danielescu a escrocat 250.000 de familii cu 3.000 de miliarde de lei

Foamea de bani a lui Catarama si a amicilor sai i-a facut sa nu se
multumeasca doar cu sumele adunate de la FMOA. Printr-un contract de asociere incheiat intre ele, SAFI si CAR au convenit, in 1994, sa promoveze, sa vanda si sa administreze in comun un produs al CAR denumit “Asigurarea de deces cu acumulare de capital”. Produsul oferea asigurare prin CAR si finantare prin imprumuturi pentru persoanele asigurate, prin SAFI-FMOA.
Atrasi de posibilitatea obtinerii de credite avantajoase de la SAFI, peste 250.000 persoane au incheiat asigurarea de deces cu CAR.
Aproximativ 30% din banii incasati de CAR, respectiv 7 miliarde lei, au fost depusi la SAFI pentru a fi capitalizati, din acest fond urmand a fi acordate creditele.
Numarul de finantari acordate nu a depasit 1.500, in final, SAFI INVEST, sub diverse pretexte, intrerupand definitiv finantarile.
Un calcul simplu arata ca, pentru a acorda credite tuturor celor care au depus cereri in acest sens, SAFI ar fi trebuit sa dispuna de fantastica suma de 3.000 miliarde lei. Cum Catarama si Danielescu stiau prea bine ca nu vor avea niciodata acesti bani, rezulta clar ca cei doi au premeditat inselatoria SAFI-FMOA-CAR.

* 837, 21 Martie ’97

Catarama a mancat si banii de pensii ai pagubitilor SAFI-FMOA

Speculand nemultumirea romanilor fata de actualele pensii de mizerie acordate de stat si dorinta lor de a avea o batranete decenta, Catarama le-a fluturat pe sub nas posibilitatea unei vieti mai bune, sub forma pensiilor private acordate de Fondul Privat de Acumulare si Pensii (FPAP), administrat de aceeasi sinistra SAFI INVEST.
FPAP s-a dovedit a fi, ca si FMOA sau CAR, un nou tun dat tandemul Catarama-Danielescu. Cum incepand din decembrie 1996 activitatea FPAP a fost suspendata, miile de pacaliti au incercat sa-si retraga sumele care nu le-au adus nici un folos, pentru a le depune la bancile comerciale care ofera o dobanda avantajoasa.
Culmea impertinentei, prevalandu-se de o prevedere inclusa in mod pervers in contract, Catarama le opreste celor care vor sa se retraga 15% din bani, penalizandu-i astfel tot pe pagubiti pentru faptul ca FPAP nu functioneaza.

* 832, 22 Martie ’97

Victimele hainului Catarama sunt ajutate de oameni de omenie

Impresionata de suferinta lui Cristinel B. si a parintilor sai, patroana unei firme din Constanta i-a oferit, prin intermediul ziarului ZIUA, suma de 2 milioane lei, cu speranta ca acesti bani vor acoperi, macar partial, pierderea economiilor familiei in escrocheria lui Catarama.

* 839, 24 Martie ’97

Justitia romana a condamnat escrocheria SAFI-FMOA

Satui de bataia de joc la care au fost supusi de Catarama co. si intr-o incercare disperata de a-si recupera bani depusi la SAFI, un grup de 21 de pagubiti din Brasov au actionat in judecata SAFI-FMOA.
Dand dovada de profesionalism si curaj, judecatorii Izabela Ilie si Mihail Lohanel au dat dreptate pagubitilor, condamnand paratii SAFI si FMOA la plata a 730 milioane lei, cu titlu de pretentii si cheltuieli de judecata.

* 840, 25 Martie ’97

Catarama falimenteaza fabricile de mobila in favoarea concernului ELVILA

Articolul demonstreaza cum, dupa revolutie, Catarama a infiintat societatea ELVILA, debutand in afaceri prin deturnarea neloiala a clientilor TEHNOFORESTEXPORT si racolarea de personal specializat de la fosta societate de stat. Folosind intotdeauna aceeasi schema, constand in acapararea exportului unor fabrici de mobila, coruperea managerilor acestora si in final preluarea lor dupa ce in prealabil au fost subevaluate, Catarama a reusit sa puna mana pe fabricile Bemo Beius si Relaxa Mizil.
Alte societati care au incheiat contracte dezavantajoase cu ELVILA, cum ar fi Elbac Bacau, Mopal Bistrita si Tehnolemn Tarnaveni, au reusit in ultimul moment sa evite preluarea lor de catre Catarama, resimtindu-se insa dupa “colaborarea” cu ELVILA.

* 841, 26 Martie ’97

Catarama nu restituie banii nici macar pagubitilor grav bolnavi

Sub acest titlu sunt publicate scrisorile pe care ni le-au trimis doi dintre pagubitii FMOA care, desi se afla intr-o situatie disperata, nu au reusit sa-si recupereze banii de la Catarama. Aceasta cu toate ca tartorii SAFI au promis ca persoanele cu probleme familiale grave isi vor primi banii cu prioritate.
Scrisorile pe care le-am primit de la Csetri Constanta, al carei sot necesita o interventie chirurgicala foarte costisitoare, si de la Luca Ioan, care este partial paralizat, dovedesc fara dubiu ca promisiunile lui Catarama au fost mincinoase.

* 842, 27 Martie ’97

Caracatita clanului Catarama

ZIUA dezvaluie intreaga increngatura de firme si relatii care leaga intre ei un grup foarte influent de persoane, majoritatea membrii PNL, cunoscut sub denumirea de “clanul Catarama”.
Toate aceste persoane au in comun apartenenta la acelasi partid politic si implicarea directa, ca actionari, in activitatea grupului de firme care a profitat cu varf si indesat de pe urma banilor pagubitilor FMOA. Printre persoanele cu pricina se gasesc George Danielescu, fost presedinte SAFI si fost secretar general PNL; Andrei Chiliman, membru PNL si vicepresedinte al Camerei Deputatilor; Dan Constantinescu, fost presedinte SAFI si presedinte al Comisiei Buget-Finante a Camerei Deputatilor; Radu Cojocaru, deputat PNL; Radu Boroianu, vicepresedinte PNL si ministru al Informatiilor; Calin Popescu-Tariceanu, vicepresedinte
PNL si ministru al Industriilor si Comertului si, cum altfel, Viorel Catarama, fost presedinte SAFI si presedinte al Comisiei Economice a Senatului.
Toti acestia sunt, direct sau prin intermediul firmelor pe care le detin, actionari la SAFI SA, SAFI INVEST SA, INTERVAM SA, ELVILA si Banca Romana pentru Relansare Economica (BRRE), societati direct implicate in escrocheria SAFI-FMOA.

Citiți întregul articol aici

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...