Viktor Orban: Ţinutul Secuiesc a existat şi când încă nu exista România modernă şi va exista şi atunci când toată Europa se va fi predat Islamului

1
327

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat sâmbătă, la Universitatea de Vară „Tusvanyos” de la Băile Tuşnad, că pentru maghiari Centenarul Marii Uniri nu reprezintă „un moment festiv”.Viktor Orban: Ţinutul Secuiesc a existat şi când încă nu exista România modernă şi va exista şi atunci când toată Europa se va fi predat Islamului.

”Acum o sută de ani, România a intrat în epoca modernă. (…) Înţelegem că, din punctul lor de vedere, este un moment festiv, dar să înţeleagă şi ei că pentru noi nu e un moment festiv”, a afirmat, potrivit traducerii oficiale asigurate de organizatori, Viktor Orban, adăugând că ”de o sută de ani România modernă nu ştie ce să facă cu cei peste un milion de maghiari care trăiesc aici”.

Premierul ungar a invocat sloganul UDMR – 1000 de ani în Transilvania, 100 de ani în România – cu care s-a declarat de acord – și a subliniat că ”Ţinutul Secuiesc a existat şi când încă nu exista România modernă şi va exista şi atunci când toată Europa se va fi predat Islamului”.

”În loc să negăm realitatea, ar trebui să privim situaţia ca pe o resursă. Să privim Transilvania ca pe o resursă, să ne dorim un Ţinut Secuiesc tot mai puternic, o comunitate maghiară din ce în ce mai puternică. Acest lucru ar însemna un plus de forţă şi pentru România”, a afirmat premierul Ungariei.El a mai spus, printre altele, că Ungaria şi-a propus ca până în 2030 să devină una dintre cele ”cinci cele mai bune ţări din Uniunea Europeană, unde merită să trăieşti şi să munceşti”, dar şi să contribuie la ”ridicarea Europei Centrale”, alături de ţările învecinate.

”Avem resurse, avem curaj şi am arătat vecinilor noştri că aceia care colaborează cu ungurii fac bine. Avem o ofertă pentru vecinii noştri, care se concentrează în ideea să legăm între noi ţările noastre cu autostrăzi, cu căi ferate şi (…) reţele energetice, (…) să armonizăm dezvoltarea armatelor noastre şi să dezvoltăm împreună economia şi investiţiile în Bazinul Carpatic. Deci, avem o ofertă – să construim împreună Bazinul Carpatic, pe baza respectului reciproc”, a transmis Viktor Orban.

sursa

1 COMENTARIU

  1. deci , i m feed up cum zice englezu , si am unguri in adn -ul meu , Irlanda a fost 800 de ani sub dominatie Engleza si au uitat limba se stie doar cateva regiuni pe coasta de vest mai foloseste irlandeza., da se invata la scoala dar nu se foloseste ,asta inseamna domnilor dominatie de 1000 de ani.Si, inca ceva, nu putem sa fim mandri ca am venit am cucerit si ne am [email protected] pe o natie care era pe aceste pamanturi de mii de ani TOATA LUMEA ASTA STIE CA EI UNGURII SUNT POPOR MIGRATOR oameni superbi ,harnici si destepti , doar politicieni se folosesc de ei . Acum 100 de ani problemele avute cu violente in Ardeal au fost in toate tarile din imperiu , cehi sarbi polonii ,SAMD . exact ca la instaurarea unei noi puteri oportunistii sunt de genul visinescu ,iliescu , batausi fosti puscariasi. si stiu clar ca asa a fost de la cei ce au trait acele vremi.cu unngurii din vecinul de la coltul ulitei care era un terchea berchea a ajuns un mare soldat in echipa hortistilor si i anceput sa bata si omoare populatia . cum si dupa instaurarea comunismului , peste noapte acelasi fel de oameni romani de data asta au intrat peste romani i au batut ,i au omorat, arestat etc. Orban devine un oportunist si el ca toti inaintasii lui , scrieti istoria cu mandrie si adevar nu cu minciuna .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.