VIDEO Români din Madrid, bruscaţi şi alungaţi de localnici. „Plecaţi la voi în ţară, polonezi scârboşi!“

0
2553

Mai mulţi muncitori români care lucrează în Madrid sunt hărţuiţi de vecinii care-i vor plecaţi din Spania. Atacurile localnicilor au început să crească în intensitate în ultima perioadă, potrivit informațiilor furnizate de Adevărul.ro. 

Muncitorii români nu sunt întotdeauna văzuţi cu ochi buni de localnici nici măcar atunci când sunt confundaţi cu alte naţionalităţi. Ultima dată, muncitorii care lucrau într-un apartament din capitala Spaniei au fost atacaţi de vecini, scrie Madrid Diario.

Loading...

Oamenii au profitat de faptul că uşa apartamentului era deschisă şi i-au încolţit pe români, decişi să le aplice o corecţie. Mai mulţi spanioli, bărbaţi şi femei înarmaţi cu tigăi şi cratiţe, au dat buzna peste muncitori.

Într-un vacarm de nedescris, ibericii le-au strigat mai multe insulte şi le-au cerut să plece din Spania. Fără să ştie că sunt români, localnicii le-au strigat acestora: „Plecaţi la voi în ţară, polonezi scârboşi!”.

Doar că, unul dintre muncitori a filmat tot şi le-a spus jurnaliştilor spanioli că ei sunt din România.

„Ei fac asta de când am început să lucrăm”, a explicat el, adăugând că: „au chemat poliţia în fiecare zi şi în fiecare zi ofiţerii le spun că putem lucra”, a povestit Adrian, unul dintre muncitorii atacaţi, conform sursei citate. Printre altele, el a adăugat şi că nu este pentru prima oară când sunt atacaţi de vecinii xenofobi.

Cu altă ocazie, aceiaşi localnici au sărit pe români, i-au imobilizat şi le-au smuls măştile. Chiar lui Adrian i s-a întâmplat asta, după ce a coborât din apartament. Atunci când a vrut să se reîntoarcă la muncă, a fost atacat de vecinii care nu i-au mai permis să urce şi i-au dat jos masca.

Chemaţi de mai multe ori la faţa locului, poliţiştii spanioli le-au explicat oamenilor că românii nu încalcă nicio regulă şi că nu există motive pentru a fi expulzaţi, însă chiar şi aşa ura localnicilor nu s-a potolit.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...