Video. Protest împotriva lui Tudorel Toader în fața Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași

0
71
Loading...

Organizația civică Reset din Iași au protestat vineri dimineață în fața Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași împotriva fostului ministru al justiției Tudorel Toader, căruia îi cer demisia din funcția de rector, informează G4Media.ro

Protestatarii au avut bannere pe care scrie ”Tudorel Toader the destroyer of romanian justice” / ”Don’t trust Tudorel Toader” / ”Demisia”. Pe trotuarul de vizavi de clădirea universității se strâng semnături pentru demiterea lui Toader.

”Un grup de copii aflat în vizită la Universitate a trecut prin fața bannerelor, iar un copil a strigat „Jos, Tudorel Toader!”. Copilul a fost apoi certat de însoțitoarea lor. Așa înțeleg educatorii să formeze tinerele generații: în logica fricii, a lașității și a inhibării spiritului critic”, au scris cei de la Reset Iași pe Facebook.

Loading...

Reset a anunțat încă de miercuri protestul anti-Tudorel Toader în fața Universității Cuza din Iași, spunând că face acest gest cu ocazia vizitei președintelui Curții de justiție a UE. Protestul este numit ”Iașul nu uită și nu iartă!”.

Cum au motivat organizatorii protestul:

”Cei din UE trebuie sa afle că Tudorel Toader a fost complicele unor penali și că nu a plecat decât atunci când a fost dat afară. Tudorel Toader nu se poate preface că doi ani din cariera lui nu există și că în acest timp nu a făcut decât să fie în slujba unei coaliții toxice pentru democrația din România. Faptul că nu a fost până în totalitate servantul umil și nu a mers până la capăt cu demolarea justiției nu-l absolvă de răul pe care l-a făcut sistemului judiciar și nu-l face nici disident și nici erou, cum va încerca din nou să pozeze. Deja simpla revenire pe „tronul” de rector a reprezentat o noua insultă înghițită în mod regretabil de Senatul și colectivul de la universitatea Cuza din Iași. El este un contramodel pentru studenți și viitorii magistrați pe care îi pregătește, iar neluarea unei poziții pentru revenirea lui înseamnă acceptarea tacită a unui rău care sapă la temelia încrederii în instituțiile de învățământ superior din România. Iașiul nu iartă și nu uita că un simbol a fost pătat de rămânerea în funcție a unui rector care nu are nimic de-a face cu profesionalismul, verticalitatea și moralitatea”.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...