VIDEO Peste 200 de oameni protestează la Sebeş faţă de tăierile abuzive de păduri din perioada stării de urgenţă

0
1316

Aproximativ 200 de persoane protestează sâmbătă, 23 mai 2020, în parcarea din faţa companiei Kronospan Sebeş faţă de ”tăierile abuzive de păduri din timpul stării de urgenţă”, potrivit informațiilor furnizate de Alba24.ro. 

Manifestanţii poartă steaguri naţionale, iar unii dintre protestatari au măşti de protecţie. Iniţial, organizatorii au precizat că protestul va avea loc în maşini, dar, în final, oamenii s-au adunat în parcare şi nu au mai respectat regulile de distanţare socială.

Loading...

Oamenii sunt din mai multe judeţe din ţară, printre care Mureş, Sibiu, Hunedoara, Cluj. Organizatorul protestului este George Simion, preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor. Organizatorii doresc să protesteze sâmbătă şi în faţa sediului companiei HS Timber Group, fosta Holzindustrie Schweighofer.

Grupul care a iniţiat manifestarea susţine că a primit ”numeroase informaţii şi semnale de la cetăţeni din toate regiunile României cu privire la tăierile şi transporturile de buşteni disproporţionat de mari comparativ cu perioada anterioară”.

Protest în fața la Kronospan, Sebeș

Publicată de Alba24.ro pe Sâmbătă, 23 mai 2020

”Până acum, ministrul Mediului şi premierul României au bagatelizat problema şi au încercat să evite dezbaterea publică, ducând subiectul în derizoriu. Dacă starea de alertă cu privire la Sars-Cov-2 este temporară, starea de alertă civică faţă de hoţie, ilegalităţi, nedreptăţi şi exploatarea sălbatică a pădurilor României trebuie să fie permanentă. Jaful pădurilor a luat o şi mai mare amploare în perioada stării de urgenţă, cu grave consecinţe economice şi sociale”, susţin organizatorii.

Dacă Holzindustrie Schweighofer şi-ar desfăşura activitatea în Austria aşa cum o face în România, ar avea mari probleme legale. O spune europarlamentarul austriac Thomas Waitz, după ce zilele trecute a vizitat una dintre fabricile companiei.

El spune că Holzindustrie Schweighofer nu poate garanta 100% că lemnul cumpărat nu provine din defrişări ilegale. Şi asta pentru că o parte din lemnul achiziţionat provine din locuri care nu pot fi verificate.

Mai jos, imagini filmate în direct, de la protestul sus menționat. 

Live de la protestul nostru de azi de la Sebeș. Distribuiți și ignorați toți postacii de partid. E timpul sa facem Dreptate pentru România!

Publicată de George Simion pe Sâmbătă, 23 mai 2020

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...