VIDEO | Imagini revoltătoare filmate în Secţia TBC a Spitalului de Urgenţă din Focşani

0
92

Imaginile care au fost filmate de familia unui bolnav internat la spitalul din Vrancea au ajuns virale pe internet. Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea s-au autosesizat și au făcut o vizită la unitatea medicală. 

Astfel, trei saloane ale secţiei de Pneumoftiziologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” au fost închise.

„Informaţiile reclamate se confirmă. În urma controalelor inspectorilor DSP, au fost închise trei saloane pentru igienizare, pacienţii au fost relocaţi temporar, iar personalul medical responsabil a fost amendat cu 5.000 de lei pentru nerespectarea normelor igienico-sanitare. Controalele au fost făcute în colaborare cu managerul spitalului, care s-a implicat activ. S-a dat termen 30 de zile pentru remedierea situaţiei, dar managerul a dat asigurări că reparaţiile şi lucrările de igienizare vor fi gata în maxim două săptămâni”, a declarat directorul DSP Vrancea, Cătălin Graur, potrivit Agerpres. Reprezentanţii spitalului judeţean spun că pentru secţia TBC există un proiect cu fonduri europene care va demara în prima parte a anului 2019.

Spital din România, 2018

Imagini revoltătoare din Secţia TBC a Spitalului de Urgenţă din Focşani

Publicată de Generatia „Feisbuc” & Diaspora Romaneasca pe Miercuri, 7 Noiembrie 2018

Recent, după mai bine de un an de dezbateri şi blocaje în Legislativ, românii bolnavi de TBC, care sunt cei mai mulţi din toată Uniunea Europeană, au primit veşti bune: vor fi plătiţi pe toată perioada concediului medical şi li se va acorda normă de hrană, pentru a putea lupta cu această maladie transmisibilă, care provoacă anual sute de decese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.