VIDEO Cum scapă de amendă un poliţist local care a refuzat să prezinte actele: Eu sunt poliţist, de ce să mă legitimez? Am şi eu şef“

0
1312

Un echipaj de la Brigada Rutieră a încercat să legitimeze un poliţist local, însă acesta i-a refuzat şi a început să-i ameninţe că „iese scandal”, acesta sunându-le şefii ca să-l scape. Totul s-a întâmplat în Sectorul 1 din Bucureşti.

Poliţistul local a fost amendat pentru refuzul de a se legitima, dar cei din Brigada Rutieră ar fi fost chemaţi la ordin, prin staţie, de unul dintre şefii lor, Victor Gîlceavă, comisar şef de poliţie, şi acesta i-ar fi pus să îi anuleze amenda, scrie Ştiri pe surse citați de Adevărul.ro.

Loading...

Gîlceavă poate fi dat de gol de înregistrarea apelului pe care l-a dat echipajului de la Rutieră şi care, cel mai probabil, a fost înregistrat de camera video a poliţistului apelat. Conform unor surse, Gîlceavă ar fi, deja, în atenţia organelor de anchetă internă din MAI. La ultimul control, el ar fi ieşit cu multe abateri care vizează 70 de capete de acuzare.

Cum s-a desfăşurat dialogul între cei doi poliţisti:

Poliţist local: De ce să mă legitimez? Mergeţi şi vedeţi-vă de treabă că iese scandal mare. Şi voi aveţi şefi, şi eu am şefi. Eu am vorbit cu şeful meu…

Poliţist Brigada Rutieră: Dar, nu mă interesează treaba asta.

Poliţist local: Eu sunt poliţist. De ce să mă legitimez?

Poliţist Brigada Rutieră: Eu vreau documentele, şi ale maşinii şi ale dvs.

Poliţist local: Nu vă dau nimic până nu vine un şef de-al meu. Nu aveţi ce să îmi faceţi voi mie. Cum aveţi voi şefi, avem şi noi. Bă, băiatule, nu mai pune mâna pe mine. Nu îţi dau nimic. Ce îmi faci, mă încătuşezi, ce îmi faci?

Poliţist Brigada Rutieră: Aveţi obligaţia să vă legitimaţi la poliţist.

Poliţist local: Băiatul ăsta e obraznic! Tu tragi de mine, bă, puştiulică? Ce, eu sunt de pe stradă? Ori veniţi aici, ori iese scandal cu el aici. Sună un comisar de la ei, să vină aici.

Poliţist Brigada Rutieră: Pe mine nu mă interesează cine vine, mie îmi daţi documentele.

Poliţist local:Du-te şi vezi-ţi de treaba ta.

Poliţist Brigada Rutieră: Să mă duc să îmi văd de treaba mea?!

Poliţist local:: Cum să îţi dau actele maşinii dacă eu sunt pe jos? Eu sunt patrulă pedestră.

Poliţist Brigada Rutieră: Daţi-ne buletinul. Daţi-ne CNP-ul.

Poliţist local: Nu vreau să vi-l dau. Refuz legitimarea. Eu sunt pe jos, nu am nicio treabă cu maşina, nu am permis de conducere.

Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1, a venit cu o variantă diferită a întâmplării.

„A fost o altercaţie între un poliţist local şi unul de la Rutieră. Eu am aflat toate informaţiile de la şefii mei de la Poliţia Locală. Înţeleg că poliţistul de la Rutieră, care încerca să aplice o amendă, e un tip recalcitrant, cu foarte mult tupeu. Mi s-a spus că a creat probleme în instituţie şi conflicte.

Poliţistul local era în misiune, nu stătea să parcheze, era în mijlocul intersecţiei, dirija circulaţia“, a declarat la Digi 24 primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...