VIDEO Celebrul activist de mediu Tiberiu Boşutar, postare şocantă: „Am fost atacat cu topoarele de un angajat la Garda Forestieră. A intrat cu maşina în noi“

0
532

Activistul de mediu Tiberiu Boşutar, preşedintele Asociaţiei Moldoviţa, susţine că a fost atacat în stil mafiot de un angajat al Gărzii Forestiere Suceava şi de fiul acestuia. Inspectorul forestier ar fi intrat cu maşina în mod intenţionat în autoturismul condus de Tiberiu Boşutar. Alţi trei activişti de mediu au fost martori la incident. Poliţia a deschis un dosar penal.

Preşedintele Asociaţiei Moldoviţa, Tiberiu Boşutar, a făcut în seara zilei de duminică, 17 mai, un live pe Facebook în care a arătat că el şi alţi trei activişti de mediu din judeţul Suceava ar fi fost atacaţi de Mihai Nacu, angajat al Gărzii Forestiere Suceava, şi de către fiul acestuia Ionel, care are o unitate de procesare a lemnului pe raza localităţii Frasin.

Loading...

Contactat de repoterul „Adevărul”, Tiberiu Boşutar, a declarat că în urmă cu două săptămâni a scris pe blogul său, legeacodrului.ro, un material în care a arătat pe proprietarul unei suprafeţe de pădure de pe raza localităţii Dârmoxa a oraşului Broşteni din judeţul Suceava a tăiat aproximativ 100 de copaci, fără să-i marcheze. Boşutar a arătat că ciotele copacilor erau nemarcate în pădure şi a cerut autorităţilor în mod public să facă verificări.

Tiberiu Boşutar susţine că respectiva suprafaţa de pădure ar fi administrată de familia lui Mihai Mugurel Nacu, angajat al Gărzii Forestiere Suceava. Fiul lui Nacu este administrator al unei firme de exploatare forestieră.

Duminică, 17 mai, activistul de mediu s-a dus în pădure ca să vadă dacă autorităţile au luat măsuri, în urma neregulilor semnalate. “În zona se poate ajunge fără a intra în fond forestier. Când am ajuns la Dârmoxa, ne-am rătăcit şi când ne-am întors, am dat nas în nas cu vreo 15 pădurari, care ne urmăreau din spate.

Toţi aveau cagule în vârful capului. Am reuşit să aplanez situaţia şi ne-am întors. Mai eram cu un alt activist de mediu din zona Suceviţa, Tiberiu Vatamaniuc. El a împrumutat de la cineva maşina. Pe drum el a spus că nu crede că un angajat de la Garda Forestieră poate să aibă gater. În drumul nostru spre casă am trecut prin zona gaterului ca să-i arăt stivele de lemne a lui Nacu. Sunt sigur că tot drumul am fost urmăriţi”, a declarat Tiberiu Boşutar, potrivit informațiilor furnizate de Adevărul.ro. 

Omul acesta trebuie ajutat. URGENT!!

Publicată de Generatia „Feisbuc” & Diaspora Romaneasca pe Duminică, 17 mai 2020

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...