Video. Catastrofă în Portul Midia: Au fost salvate 2 oi din cele peste 14.000 aflate pe nava scufundată

0
351

O navă cu peste 14.000 de oi s-a răsturnat, duminică, în Portul Midia. Unul dintre marinari a căzut peste bord în timpul răsturnării.

ACTUALIZARE 15.30. Două oi din cele 14.000 aflate pe nava scufundată în Portul Midia au fost salvate până acum. Autoritățile au început operațiunea de salvare a oilor vii cu două nave ale Gărzii de Coastă, în cooperare cu o ambarcațiune tip bombard aparținând ISU Dobrogea. Până acum, autoritățile au anunțat că au salvat două oi, informează Mediafax. ISU Constanța a anunțat că s-a întrunit ședința comitetului județean pentru situații de urgență și se stabilesc măsurile care vor fi luate pentru a evacua animalele vii, ulterior cele decedate. Încă nu se cunoaște numărul ovinelor care au scăpat cu viață în urma accidentului.

Loading...

Nava Queen Hind, sub pavilion Palau, de 3785 tdw, încărcată cu 14.600 de oi şi un echipaj de 22 de marinari de naţionalitate siriană, s-a înclinat periculos şi s-a scufundat parţial pe bordul drept, duminică, în bazinul Portului Midia, după ce a plecat de la cheu, anunță Inspectoratul Poliţiei Judeţene (IPJ) Constanţa.

Potrivit IPJ Constanţa, apelul de urgenţă a fost primit la ora 11.51, prin dispeceratul 112, fiind solicitată intervenţia pentru salvarea echipajului de la bord şi a unui marinar căzut în apă Portului Midia.

„Marinarul căzut peste bord a fost salvat de către autorităţile portuare şi colegii săi, au fost preluaţi de pe navă şi aduşi în siguranţă, la cheu, tot de către Căpitănia Portului Midia. Marinarul recuperat din apă a primit îngrijiri la ţărm dar a refuzat transportul la spital”, informează IPJ Constanţa, citat de Agerpres.

Restul echipajului a fost adus în siguranță la mal.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...