Veşti pentru femeile terorizate de către partenerii de viață. Liderul deputaţilor PNL a făcut anunţul

0
183

Potrivit epochtimes-romania.com, Liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, a anunţat joi pe pagina sa de Facebook, că a realizat demersurile finale pentru adoptarea cât mai curând posibil a Proiectului de Lege privind monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri judiciare şi execuţional penale (plx nr.129/2020).

„În urma consultărilor repetate cu iniţiatorii, cu societatea civilă şi cu specialiştii Guvernului am depus 6 amendamente care vor permite construirea infrastructurii necesare operaţionalizării sistemului de supraveghere electronică (prin brăţară electronică a agresorilor care generează violenţă domestică şi protejarea victimelor acestui flagel contemporan)”, a declarat Gabriel Andronache.

Şeful deputaţilor PNL i-a rugat pe toţi colegii lideri de grup din Camera Deputaţilor să se alăture demersului legislativ al PNL pentru a adopta foarte repede acest proiect vital pentru femeile şi copiii victime ale violenţei domestice.

„Mulţumim coaliţiei de organizaţii neguvernamentale care ne-au transmis propunerile de amendamente însuşite de Grupul Parlamentar PNL”, a adăugat Gabriel Andronache.

Reamintim că 72 de persoane au fost ucise anul trecut, căzând victime ale violenţei domestice. Alte 10.000 de femei au fost bătute de parteneri şi trăiesc în teroare căci ordinele de protecţie emise de judecători sunt simple hârtii fără valoare pentru agresori.

Pe rolul Parlamentului există o lege care ar putea opri acest fenomen, cea la care face referire acum Andronache. Proiectul de lege ar impune monitorizarea agresorilor prin brăţări electronice, pentru ca ei să nu se poată apropia de victime. Această lege fusese însă amânată până acum mai bine de un an. Detalii aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...