Veste proastă pentru Mircea Badea! Ce sentință DEFINITIVĂ a dat Tribunalul București

0
266

Sentința este definitivă! Lovitură pentru Mircea Badea si Antena3. Decizia a fost luată de Tribunalul București.Realizatorul TV Mircea Badea și postul Antena3 trebuie să plătească daune morale în valoare de 25.000 de lei scriitorului Florin Toma, potrivit unei sentințe judecătorești definitive.

Motivul: Badea l-a jignit dur pe scriitor, într-o manieră care a depășit sferă pamfletului, conform ziare.com.Expresiile folosite au fost „…morsă incompetentă…, burdihan mare…operă de trei parale, la propriu…ochii înecați în osânză…Toma slutu’ și uratu’… Toma grosu’ și arțăgosu’…îl șterge la fund cu limba de mătase…când scrii harnelile alea de le scrii…netalentat și prost…”. Alte aprecieri au vizat denigrarea operei lui Florin Toma, calitatea sa de scriitor, finalmente fiind exprimate gesturi cu conotație sexuală.

„Adevăratul scop al emisiunii a fost de denigrare, de efectuare a unui atac la persoană și lezarea imaginii”, s-a plâns scritorul.Cererea lui Florin Toma adresată postului Antena3 de a primi scuze și de a beneficia de un drept la replică a fost respinsă.Instanța a apreciat că în acest caz este îndeplinită și cerința existenței prejudiciului moral-constând în lezarea imaginii ori a onoarei unei persoane.

Astfe, decizia a fost data luna trecută de Tribunalul București. Practic, magistrații au menținut o decizie similară data de Judecătoria Sectorului 1. „Respinge apelul că nefondat. Definitivă”, este minută Tribunalului București. minuta Tribunalului Bucuresti.

sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.