VALEA UZULUI. Un român de etnie maghiară, mesaj către Kelemen Hunor: Renunțați să mai fiți atât de arogant cu românii

3
14195
Loading...

Un român de etnie maghiară originar din Deva i-a transmis un mesaj public liderului UDMR, Kelemen Hunor, după incidentele petrecute ieri, 6 iunie, de Ziua Eroilor, la Valea Uzului.

„Către Domnul Kelemen Hunor.

Vă rog respectuos să renunțați să mai fiți atât de arogant cu populația majoritar Românească. Eu înțeleg că doriți tot mai multe drepturi pentru Etnicii Maghiari din România dar aveți grijă… la un moment dat aceste drepturi să nu se transforme în privilegii. Privilegiile excesive pentru unii nu fac decât să îi enerveze pe alții. Vedeți că nu toți Maghiarii sunt membrii UDMR și nu toți tânjesç după acea idee aberantă de autonomie. Eu sunt unul din acei Etnici Maghiari care își cunoaște drepturile și crede că sunt mai mult suficiente. Poate mult prea multe după părerea mea. Nu am nevoie de autonomie. Nu am nevoie să fac școală exclusiv in Limba Maghiară care de fapt nu mă ajută cu nimic în România. Sau pregătiți zona pemtru Ungaria Mare ? Opriți arborarea ilegală și excesivă a steagurilor Ungurești și așa zise Secuiești din Harghia și Covasna în detrimentul Drapelului Național Românesc și oprimarea populației Romanești de către autoritățile Maghiare din zonă. Am fost în Harghita și Covasna și cunosc situația. Nu vorbesc în necunoștință de cauză.

Nu uitați că Harghita și Covasna sunt judete pe pământ Românesc și nu o colonie subordonată Budapestei sau extremistului din fruntea Guvernului Ungar. Întotdeauna există o linie roșie care nu poate fi depășită. Nu uitați că suntem minoritari și nu suntem buricul pământului. Nu îi enervați peste măsură pe Românii majoritari deoarece știți bine că nu veți putea face față furiei lor care odată declanșată nu mai poate fi oprită sau va fi oprită foarte greu. Vedeți Valea Uzului ce clar se află pe pamânt Românesc unde poarta cimitirului a fost legată cu lanțuri ca să nu intre Românii. Vă dați seama ce prostie s-a comis de către autoritățile de acolo ? Ei toate astea au o limită. Nu mai dați apă la moară nici extremiștilor Români care abia așteaptă să faceți un pas greșit. Arătați că sunteți o persoană educată și cerebrală și fiți în primul rând Cetățean Român chiar dacă sunteți Etnic Maghiar dar, cu buletin Românesc și membru în parlamentul României de unde vă luați salariul pe care vi-l plătesc și Românii pe care dumneavoastră îi acuzați că nu vă respectă. Da. Așa este. Nu vă respectă pentru nici dv nu îi respectați. Lăsați-mă să mă plimb liniștit pe stradă fără să strige lumea după mine ,,Bozgor Împuțit” sau mai știu eu ce epitete care zic eu că nu mă caracterizează dar care sunt rezultatul politicilor abuzive și excesive ale UDMR.
Vă mulțumesc frumos și contez pe a dumneavoastră înțelegere și bună credință Domnule Kelemen Hunor.
Putem trăi în pace aici cu toții între Granițele României Mari, dar trebuie să vă doriți și dv asta”.

< FOTO: Valeriu alături de un steag secuiesc de mari dimensiuni arborat în centrul mun. Odorheiu Secuiesc, facebook.com

Loading...

3 COMENTARII

  1. Román ellen csak román győzhet. //vagy becstelen a.d.1919. francia// A mi, magyar 1100 éves kultúránk ez ellen nem véd. Sőt, az európai, sőt, az amerikai kultúra sem. (minden tiszteletem ellenére) Remélem, hogy a wilsoni-elveket (pipogya megértésük nélkül) megvalósító, becstelen döntésű diplomaták egy Szégyenfalra kerülnek. Sőt, származó’ nemzetüknek legyen szégyene, hogy ők, pl. franciák megvalósítottak, 99 éven át korrektnek ítéltek meg. Ez a franciákat, de trikolórjukat is minősíti. ….Mai ismereteim szerint szégyen, amit az usa művelt, Magyarország ellenében, egy ma „rapper”-nek nevezhető befolyású elnökük által indítva, 1918-ban….A franciák fő bűne az, ami az eltelt 99 év alatt, sőt, a múlt héten történt. Nem tisztelt franciák ! Tudnak, ugye, a magyar segély-szállító moszkvicsok-skodák-zsigulik civil-akcióiról, Magyarországról, romániába, 1989-ben ?? Persze. De ez a (becstelen) politika, amit az elmúlt 30 év alátámaszt. Ne legyenek büszkék rá.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...