Vă amintesc vorbele unei savante din PSD! Alina Mungiu-Pippidi despre mitingul din 10 august: „Această mahala nu reprezintă diaspora”

0
2523
Alina Mungiu-Pippidi modereaza raportul de analiza si prognoza anuala "Romania 2009: Criza economica si statul de drept", eveniment lansat de Societatea Academica din Romania, in Bucuresti, luni, 16 februarie 2009. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO
Loading...

Politologul român Alina Mungiu-Pippidi, într-un articol publicat de Cotidianul, definește masa românilor din străinătate care vor participa la mitingul din 10 august ca fiind o masă de manevră, ușor de manipulat de „niște operatori ordinari din politică, servicii și mass media aferantă.” Organizarea, vehicularea și discuțiile diasporenilor în legătură cu această manifestație este definită de politologul român ca fiind „de mahala”, unde un mercenar PSD-ist îi îndeamnă la salvat țara cu sloganul „Muie PSD”.

O critică dură la adresa românilor din diaspora în general, care în opinia Alinei Mungiu-Pippidi „conduce în topul precarității economice și sociale în mai multe țări europene, ca să nu mai vorbim de topul educației, și care face coadă pe 1 august la intrarea în țară cu remorci de junk cars atașate- că asta e marea afacere a românului, vînzarea unei rable.”

La adresa românilor din diaspora, politologul folosește în discursul său termenul „lumpen”. limba germană și lansat de Karl Marx și Friedrich Engels în Ideologia germană (1845) și care desemna proletariatul compus din haimanale și escroci, din persoane fără conștiință de clasă.

Alina Mungiu Pippidi afirmă, conform sursei citate: <>

Loading...

După ce punctează anumite aspecte sub care ar trebui să ne îndeptăm cu adevărat atenția, politologul concluzionează:

„Pînă nu lămurim ce trebuie de fapt reparat și de către cine, și e greu să o lămurim la un loc cu mercenarii infractori care urlă ”Jos penalii” de te asurzesc, în vreme ce dacă le întorci buzunarele pe dos vezi că le cade mărunțișul încasat de la industria de petrol sau aur, plus diurnele de la succesorii lui Ghiță în zona media a serviciilor, sau cu infiltrați de servicii pe post de alternativă politică, hai să facem măcar pasul la o parte. Cine crede că libertatea de opinie este de nivelul „Muie PSD” nu ne reprezintă pe cei care au luptat decenii să civilizăm PSD și să construim alternativa la el, și nici pe noi, cei care suntem în diaspora egalii occidentalilor, sau mai buni când putem, nu adunăm resturile de la masa lor ca să ne grozăvim în țară cu mașini la mîna a doua cu numere teribiliste.

Vreți să fiți cu ăștia ? Atunci o să muriți proști cu ei. Asta e tot ce vă mai așteaptă la nivelul actual.”

Cine este Alina Mungiu-Pippidi

S-a născut la Iași, în anul 1964, este un politolog român, având ca domenii de expertiză politicile publice, buna guvernare, lupta anticorupție și democratizarea. A scris mai mulți ani la rând capitolul dedicat României din raportul anual Nations in Transit al Freedom House. A predat la Universitatea din București și la SNSPA, iar din 2007 conduce catedra de Studii de Democratizare la Hertie School of Governance din Berlin. În 2012 a fost cooptată în prestigiosul think tank European Council on Foreign Relations.

Notă: de la redacția Rotalianul- contextul în care Alina Mungiu-Pippidi definește românii din diaspora, care intenționează să participe la protestul organizat pe 10 august la București, ca fiind exponenți de mahala, haimanale, escroci și proști, o invităm în mod oficial să descrie la fel de categoric și participanții de la mitingul de susținere al PSD, care a avut loc tot la București, în data de 9 iunie.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...