Unde lucrează controversatul organizator al mitingului #Rezist Diaspora

2
1280

La 10 august, #Rezist a anunțat că Diaspora vine acasă. Mai mult, pe rețelele de socializare, protestatarii au precizat că vor veni circa un milion de persoane.Un deputat PSD, Beatrice Tudor, i-a făcut public „dosarul” celui care organizează protestul. În mod surprinzător, acesta este un fost membru PSD.Este vorba despre Emanuel Cioacă, fost membru PSD, care și-a înființat Partidul Românilor de Pretutindeni, formațiune care a fuzionat, ulterior, cu PRU-ul lui Bogdan Diaconu.

„Studiu de caz: cum funcționează aparatul de propagandă anti-PSD. Zilele trecute a făcut valuri o știre potrivit căreia Primăria Capitalei nu ar autoriza un miting în Piața Victoriei. Au urmat, ca de obicei, comentarii critice la adresa Primarului Capitalei, a Guvernului și a PSD în general. Adversarii politici au vehiculat tot felul de scenarii și au lansat acuzații extrem de dure. Însă nimeni nu s-a mai obosit să verifice totuși realitatea. Dacă ar fi făcut-o, ar fi observatcă:

1. Organizația care a depus cererea de autorizare a mitingului se numește Federaţia Românilor de Pretutindeni, a fost înființată acum 3 luni și a fost ”lansată oficial” luna trecută, la Bruxelles, în prezența a 40 de persoane.

2. Imediat după înființare, această organizație a cerut autorizație pentru un miting de 1 milion de oameni, în condițiile în care în Piața Victoriei nu pot încăpea atâția oameni. De altfel, așa cum a explicat și Gabriela Firea, acesta a și fost singurul motiv pentru care funcționarii din Primărie au dat răspuns negativ.

3. Liderul organizației care a cerut autorizarea mitingului se numește Emanuel Cioacă și nu este deloc străin de politică (a fost membru PSD în conducerea filialei Diaspora, apoi a înființat un așa-numit Partid al Românilor de Pretutindeni, pentru ca apoi să fuzioneze cu Partidul România Unită).

Evident că nimeni din presa ostilă PSD nu a dezvăluit aceste detalii, deși erau cunoscute. Constat încă o dată că adevărul a fost sacrificat, chiar și prin omisiune, de dragul interesului politic mărunt. Iar cei care au făcut acest lucru sunt tocmai cei care ne țin lecții de morală și profesionalism”, a scris Beatrice Tudor pe pagina de socializare.De asemenea, Cioacă a fost atacat și de PSD-istul Liviu Pleșoianu, acesta din urmă numindu-l ipocrit.

Mai mult, potrivit stiridiaspora.ro, citat de cotidianul, Emanuel Cioacă este din Teleorman, are 40 de ani şi locuieşte în Londra, unde e CEO la o companie de IT pe care a înfiinţat-o şi director de Marketing la UK School Business and Computing, un colegiu britanic creat de el şi de alte două persoane din Republica Moldova.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.