Un tânăr din Olt luptă pentru împădurirea ţării. Adrian lucrează la Ocolul Silvic “Renaşterea Pădurii” şi vrea să reducă zonele defrişate din România

0
627

Potrivit informațiilor furnizate de Reporter24.info, Adrian Ilie este un tânăr din Olt care la doar 27 de ani s-a implicat în mai multe proiecte de voluntariat care au vizat împădurirea unor zone din ţară.

Adrian povesteşte că a început să lucreze de la vârsta de 15 ani, iar de trei ori a plecat în strainatate. Ulterior şi-a dat seama că are nevoie să îşi termine studiile, aşa că s-a înscris la facultate, unde a început să se implice în acţiuni de împădurire.

Loading...

“Asta m-a facut sa imi dau seama ca trebuie sa ma intorc in tara, sa imi fac facultatea. Din anul II de facultate am inceput voluntariatul la Plantam fapte bune in Romania in cadrul proiectelor de impadurire pe care ei le dezvolta, aici am gasit o “familie” care m-a facut sa iubesc padurea si sa-mi placa silvicultura desi familia mea nu avea legaturi cu acest domeniu”, spune Adrian.

În prezent, tânărul originar din Dăneasa lucrează la un ocol silvic privat şi la o firmă care se ocupă chiar de împădurire.

“Multi ma intreaba de ce am renuntat la Bucuresti. Raspunsul este simplu: in momentul actual aici pot sa ma dezvolt mult mai bine profesional pentru ca lucreaz atat la un ocol silvic de regim(privat) unde ma ocup de partea de cultura(impaduriri) cat si la o firma de impăduriri care imi permite sa activez in toata tara”, mai spune tânărul.

Adrian Ilie s-a implicat în mai multe acţiuni de împădurire, în Sudul natal, evenimente în care au fost incluse şi elevi de la şcoli de aici.

O mie de hectare de pământ fertil, unde s-ar putea face agricultură, se transformă în fiecare an în nisip! Se întâmplă în Oltenia, botezată şi Sahara României.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, susţine că soluţia ar fi plantarea de arbori, care să oprească formarea dunelor. Ar avea şi 10 milioane de lei pentru acest proiect, însă mai dificil este să-i convingă pe oameni să cedeze statului terenurile agricole.

“INS spune ca avem 500.000 ha ce ar putea fi impadurite, ceea ce ma motiveaza sa contribui la diminuarea acestei cifre. Împreuna cu colegii de la Plantam fapte bune, am demarat activitati de plantat in care am inclus mai multe scoli din sudul tarii, unde am implicat atat profesorii cat si copiii la plantarea arborilor in perimetrul scolii. Aceste activitati s-au desfasurat si la Bucuresti. M-am bucurat sa vad ca prin acest proiect copiii au inteles nevoia de verde, iar eu am inteles nevoia lor de educatie in acest sens”, a conchis tânărul.

Adrian Ilie activează în cadrul Ocolului Silvic “Renaşterea Pădurii”.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...