Un român din Germania a lansat un partid politic pentru diaspora si începe prin a deruta românii!

0
463

Formaţiunea politică înfiinţată de Erich Mocanu se numeşte Liga Plus, iar fondatorul său spune că principalul scop al partidului va fi apărarea drepturilor românilor care trăiesc în Germania, după cum scrie ziarul Adevărul.

Până aici toate bune și frumoase, doar ca acest partid nou lansat, începe prin a se folosi de imaginea lui Mario Mocan, om cu care fondatorul noului partid apare in ziarul Adevarul, la anunțul lansării formațiunii politice. Deși au același prenume, oamenii astia doi n-au nimic de-a face unul cu altul, singurul lor contact real a fost de câteva secunde pe o autostrada din Germania, pe atunci nefiind vorba de vreo lansare a vreunui partid. Prin urmare, cel mai popular fiind Mario Mocan – reprezentantul grupului care a inițiat mișcarea diasporenilor din 10 August – in poza de mai sus s-ar putea crede ca aceștia au o oarecare legătura.

Contactat de revista “Romani prin Lume” Mario Mocan (reprezentat Diaspora Europeană) a declarat următoarele:

“Chiar puteti scrie ca eu nu am nicio treaba, l-am vazut pe acest om pe Autobanda A3 in Germania pentru 30 de secunde când veneam din România, catre UK…ce pot sa mai adaug este ca din cate se poate observa, foarte mulți se agata de Miscarea Diasporei Europene si de mine, pentru faima. Nu mi-am dat acordul de a promova acest partid. Rog ziarul Adevarul să-mi ceară și mie un punct de vedere, înainte de a-mi posta poza”.

Anunţul privind înfiinţarea partidului a fost făcut pe 9 decembrie, iar Erich Mocanu a postat un videoclip pe Facebook în care apare singur într-o cameră, în faţa unui steag tricolor având vechea stemă (stema comunista). Românul, care trăieşte de mai mulţi ani în Germania, spune că partidul său va candida în această ţară la europarlamentarele din 2019.

Later Edit: după semnalarea problemei, ziarul Adevarul a luat imediat atitudine și a schimbat poza, semn clar ca autorul articolului nu a făcut voit aceasta neintelegere. Totuși, vom păstra acest articol, pentru a semnala aceasta încercare de a induce lumea in eroare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.