UN MUNTE de AMBITIE intr-un trup asa FIRAV! Copil în scaun cu rotile parcurge zilnic peste 3 kilometri pentru a ajunge la școală

0
91
Loading...

La 8 ani, Dragoş ne oferă o lecţie de viaţă. Băiatul a fost diagnosticat la vârsta de 4 ani cu hidrocefalie şi tumoră malignă, iar medicii nu i-au mai dat şanse de supravieţuire. A fost operat de două ori pe creier şi a rămas într-un scaun cu rotile, dar copilul cu ochi mari şi negri continuă să lupte şi să înveţe carte.

Pare greu de crezut, dar în spatele zâmbetului acestui copil stau două operaţii pe creier şi zeci de cure de citostatice. Băiatul cu ochi mari şi negri este ţintuit într-un scaun cu rotile, dar parcurge trei kilometri zilnic până la şcoală. Dragoş a fost un copil sănătos până la vârsta de 4 ani, când medicii i-au pus un diagnostic crud: hidrocefalie şi tumoare pe creier. Imediat a fost operat, dar după intervenţia chirurgicală nu a mai putut să meargă şi să vorbească timp de un an.

„Am fost o mamă terminată în momentul în care am văzut că a rămas o legumă. Stăteam în genuchi la uşa terapiei şi mă rugam să fie bine. A fost un an de chin pentru mine, dar încetul cu încetul şi-a revenit. Am avut noroc că am mers la o clincă în Ungaria, iar acolo a fost pus pe picioare. Am venit cu el acasă într-un scaun cu rotile, dar acum este mult mai bine decât atunci când a ieşit din sala de operaţie“, spune Aniana Condescu.

Dragoş a fost operat de două ori pe creier

Loading...

„Vreau să învăţ carte“

Cu zâmbetul pe buze, Dragoş îşi încurajează familia tot timpul. Băieţelul de 8 ani din comuna doljeană Secu visează să alerge şi să se joace alături de prietenii lui. Chiar dacă este ţintuit într-un scaun cu rotile merge zilnic la şcoală. „Mie îmi place foarte mult la şcoală, iar când o să fiu mare vreau să o ajut pe mama. I-am promis că nu o să mai aibă probleme deloc atunci când o să mă fac bine. Eu vreau să învăţ carte şi să ajung un om mare“, a povestit Dragoş Condescu.

Dragoş merge zilnic la şcoală chiar dacă este în scaun cu rotile

Băieţelul ţintuit într-un scaun cu rotile se descurcă foarte bine la şcoală. „Familia face un efort foarte mare, gândiţi-vă că le este foarte greu să împingă câţiva kilometru căruţul până la şcoală. Dragoş este un copil receptiv şi se descurcă foarte bine“,a declarat Veronia Mihaela Pleşeanu, învăţător Şcoala Primară Comănicea.

Cei care vor să îl ajute pe Dragoş pot face donaţii în contul deschis pe numele Aniana Condescu la BCR, RO95RNCB0746119449060001.

„Eu şi Dragoş vom pleca duminică la Bucureşti pentru o nouă intervenţie chirurgicală, dar şi pentru recuperare. Trebuie să stăm internaţi în spital timp de două luni. Chiar nu ştiu cum o să ne descurcăm cu banii. Deocamdată nu ştim la cât se vor ridica toate costurile, dar cu siguranţă este vorba de o sumă destul de mare. Cu ajutorul lui Dumnezeu vom putea trece mai departe şi peste acest hop, iar în câţiva ani Dragoş va putea să meargă singur“, a mai spus Aniana Condescu, mama lui Dragoş.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...