Un manager de spital a publicat imagini de la ATI. “Unii protestatari vor supraviețui, alții nu”

0
1532

Unii dintre protestatari vor ajunge la ATI, a avertizat directorul Spitalului de Urgenţă din Craiova, care a publicat și câteva imagini din secţia de terapie intensivă a unităţii pe care o conduce.

În fotografiile publicate de Laurențiu Ivanovici pe Facebook apar mai mulți pacienți intubați, situație în care ar putea ajunge și o parte dintre manifestanți, transmite directorul spitalului.

„Unii dintre cei care protestează acum împotriva purtării măștii, vor ajunge la spital…
unii vor scăpa ușor, alții nu…
unii vor ajunge in ATI, alții vor alege să se trateze acasă…
unii vor supraviețui, alții, nu…(pentru că ajung prea târziu la un spital, când nu se mai poate face nimic)…
unii vor înțelege că era bine sa poarte masca… alții nu vor înțelege nici atunci…
unii vor afla că există COVID, alții nu…
Cam asta este… Până atunci, purtați masca de protecție… o să ne fie mai bine! Tuturor!”, este mesajul publicat de Laurențiu Ivanovici pe contul său de Facebook.

Sute de oameni au continuat să protesteze marți seară în mai multe orașe din țară. Vizibil mai puțini decât în seara precedentă, manifestanții au mărșăluit pe străzi, nemulţumiți de noile restricţii, impuse după creșterea numărului de infectări.

Autorităţile rămân ferme, şi anunţă că nu vor renunţa la restricţii, câtă vreme sunt absolut necesare în lupta cu această boală, care continuă să facă victime în fiecare zi.

În ultimele 24 de ore, COVID-19 a ucis încă 175 de români.

Pentru a treia noapte consecutiv, în Bucureşti s-a protestat împotriva restricţiilor impuse de autorităţi.

În cea mai mare parte fără măşti de protecţie, manifestanţii au fluturat steaguri tricolore, au suflat în vuvuzele și au cerut să nu mai fie obligaţi să poarte măşti în spaţiile publice şi să nu mai existe restricţii de circulaţie.

Participanţii s-au adunat iniţial în Piaţa Universităţii, după care au plecat în marş spre Ministerul Afacerilor Interne și Piaţa Victoriei. Au mărșăluit apoi până în fața Palatului Cotroceni, unde jandarmii au format două rânduri şi i-au împiedicat să se apropie prea mult de clădire. Oamenii au protestat în fața Cotroceniului, pe Bulevardul Eroii Sanitari – numit astfel în memoria personalului medical care a salvat vieți în Primul Război Mondial.

Chiar dacă protestul de marși seara a fost unul pașnic, nu au lipsit incidentele. Mai mulți tineri au refuzat să se legitimeze, și au sărit turnicheții unei stații de metrou în încercarea de a se face nevăzuți.

Sursa: Stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...