Tun pesedist de 900.000 euro, descoperit la Tarom. Avans fără acte, pentru 9 avioane ATR

0
653

Fosta şefă a Tarom, Mădălina Mezei, ar fi acordat un avans de 900.000 de euro pentru achiziţia a nouă avioane ATR fără contract, doar în baza unui memorandum, a afirmat, miercuri, noul ministru al Transporturilor, Lucian Bode, potrivit News.ro.

În luna octombrie, Consiliul de Administraţie al Tarom a anunţat că Mădălina Mezei a fost revocată din funcţia de director general al companiei întrucât nu a reuşit să ducă la îndeplinire hotărârile CA, ale AGA şi nici anumite obligaţii care îi reveneau.

Loading...

„Fostul director general al Tarom, totodată, a întârziat procesul de modernizare a flotei de scurt curier, una din componentele esenţiale în procesul de redresare al Companiei, prin neimplementarea Memorandumului privind vânzarea în regim buy-back a vechilor aeronave ATR şi preluarea prin leasing operaţional a unor aeronave noi, tot de tip ATR”, arătau reprezentanţii Tarom.

Miercuri, Bode a spus că Mezei ar fi acordat un avans de 900.000 euro, pentru achiziţia a 9 aeronave ATR, fără a exista un contract.

”Mezei a semnat un memorandum prin care a acordat un avans de 900.000 de euro (…). A acordat un avans pe baza unui mamorandum. N-am mai văzut aşa ceva. Nu există contract. Nu există niciun contract. Tarom a plătit 900.000 de euro avans pentru achiziţionarea celor nouă ATR-uri fără contract, în baza unui memorandum. Este clar că avem nevoie de o restructurare urgentă a acestei companii”, a spus ministrul.

Bode a subliniat că Tarom nu a fost bine administrată, iar pierderile companiei vor creşte în acest an.

”Modul în care a fost administrată această companie, în ultima perioadă, depăşeşte orice imaginaţie. Au disponibil în cont 21 milioane euro. Au înregistrat pierderi de 160 milioane lei în 2018 şi se pregătesc să depăşească 180 milioane lei în 2019”, a spus ministrul, citat de newsweek.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...