Tudorel Toader spune că nu el este iniţiatorul legii privind recursul compensatoriu şi anunţă că îi dă în judecată pe Predoiu şi Rareş Bogdan

0
1245

Fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader precizează că nu el este iniţiatorul legii privind recursul compensatoriu şi că n-a avizat modificările votate în Parlament şi anunţă că îi dă în judecată pe Cătălin Predoiu şi Rareş Bogdan, care ar fi afirmat că el a fost iniţiatorul acestei legi.

Tudorel Toader a scris joi seară pe Facebook că nu el a iniţiat, în perioada când era ministru al justiţiei, legea recursului compensatoriu şi că a dat aviz negativ modificărilor votate în Parlament.

“Repetăm, în speranţa de a se înţelege! Legea privind recursul compensatoriu nu a fost iniţiată în timp ce eram ministru al justiţiei. Proiectul de lege a fost modificat, în mod substanţial, de către parlamentari. Sub semnătura mea, MJ a dat aviz negativ modificărilor parlamentare. Sub semnătura mea, MJ a susţinut neconstituţionalitatea proiectului de lege! Am dat numeroase dezminţiri faţă de informaţiile publice referitoare la contribuţia mea şi a MJ privind susţinerea legii privind recursul compensatoriu“, susţine Tudorel Toader.

Totodată, Toader anunţă că îi va da în judecată pe liberalii Cătălin Predoiu şi Rareş Bogdan, întrucât aceştia l-ar fi acuzat că el ar fi iniţiat proiectul de lege respectiv.

“În speranţa clarificării acestei situaţii, în zilele următoare, voi acţiona în instanţa de judecată pe doi dintre susţinătorii acestui neadevăr – Cătălin Predoiu şi Rareş Bogdan!“, precizează Tudorel Toader.

În schimb, europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, a reacționat pe Facebook cu urmatorul mesaj:

Autorul moral si cel care a desavarsit actiunea de eliberare a peste 21.000 de infractori pe strazile Romaniei anunta ca m-a actionat in judecata. Sluga lui Dragnea, Nicolicea, Serban, Iordache, Bacalbasa si Codrin are un tupeu de nedescris in continuate. Ii amintesc acestui individ mizerabil ca si din cauza lui, pe strazile Romaniei de astazi se afla 21.049 de infractori eliberati inainte de termen pana in luna septembrie. Cu 3000 mai multi decat in iunie. Mai concret:943 criminali, 110 pedofili, 634 violatori, 2.300 de talhari. 1.877 au fost încarcerati din nou, fie pentru că au comis noi fapte grave, fie pentru că au fost condamnate în alte dosare. 507 dintre infractorii eliberaţi au comis noi fapte violente: 47 de omoruri, 357 tâlharii, 47 de violuri!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...