Tatăl Vioricăi Dăncilă, amnistiat pe vremea lui Ceaușescu

0
171

Recorder mai trasează astăzi câteva tușe pe pânza pe care a încercat să reconstituie tinerețea Vioricăi Dăncilă. Viața acelei adolescente banale, mediocre la învățătură, căreia toți colegii de școală îi spuneau Rodica. Fata veselă, fără ifose, care abia a intrat la liceu și care a dat-o în bară la admiterea pentru facultate. Fiica unor oameni simpli, stabiliți într-un cartier muncitoresc din Ploiești, care părea sortită unei vieți oarecare, dar care a răsturnat toate pronosticurile și a ajuns să conducă România.

Tatăl premierului Viorica Dăncilă s-a numărat printre infractorii de drept comun, condamnați și amnistiați prin decret, în epoca târzie a lui Nicolae Ceaușescu. Un decret din 1986, asimilabil, grosso-modo, ordonanței de urgență pe care Liviu Dragnea o așteaptă acum de la premierul său marionetă, scrie Recorder.

Cel care a judecat dosarul lui Filimon Nica, tatăl premierului Viorica Dăncilă, și a dictat împotriva acestuia o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare a fost Doru-Viorel Ursu, ministru de Interne al României în perioada iunie 1990 – septembrie 1992, scriu jurnaliştii de la Recorder. Potrivit publicaţiei citate, tată lui Dăncilă a scăpat de condamnare foarte repede, după doar o jumătate de an, datorită unui decret de amnistie și grațiere dat de Ceaușescu. Continuarea articolului – AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.