Tariceanu, în Covasna: românii din Covasna și Harghita ar trebui sa știe limba maghiara. Vezi întreaga declarație

4
3705

Declarație stupefiantă a președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, făcută la Sfântu Gheorghe, la o întâlnire cu aleșii UDMR din Covasna. Acesta nu s-a pronunțat ferm împotriva autonomiei teritoriale pe criterii etnice pentru care luptă UDMR, în schimb a afirmat că românii din zonă ar trebui să cunoască limba maghiară.

Potrivit covasnamedia.ro, Tăriceanu a evitat să se pronunțe cu privire la autonomia pe criterii etnice, însă a spus că în opinia lui în zona Covasna și Harghita toți cetățenii ar trebui să știe atât limba română cât și limba maghiară. ”Atât românii cât și maghiarii de aici ar trebui să fie bilingvi, și vreau ca această comunitate să fie liberă și realizată”, a spus Tăriceanu citat de covasnamedia.ro.

După ce în februarie 2013 primarul UDMR din Miercurea Ciuc, Raduly Robert, afirma faptul că în județele Covasna și Harghita limba maghiară este obligatorie (detalii aici), a venit rândul președintelui Senatului, al doilea om în stat, să afirme faptul că românii din cele două județe ar trebui să cunoască limba maghiară.

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre!

4 COMENTARII

  1. In Romania, limba OFICIALA e romana ! Constitutia e una pe teritoriul Romaniei. NEoficial poti vorbi si chineza in HarCov, daca ai chef ! Asta nu inteleg capetele seci …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.