Țara în care cei care fac legile, nu le respectă: Miniștrii Vlad Voiculescu și Raluca Turcan pot fi amendați pentru că nu au purtat mască

0
416

Ministrul de Interne, lucian Bode, a declarat, miercuri, că ministrul Sănătății Vlad Voiculescu și ministrul Muncii Raluca Turcan ar putea fi sancționați pentru nepurtarea măștii și peste 6 luni, potrivit Stirileprotv.ro. 

Cei doi miniștri au fost fotografiați recent fără masca obligatorie sanitară: Voiculescu pe holurile Parlamentului, iar Turcan la o acţiune de împădurire în zona Sibiului.

FOTORaluca Turcan, între două persoane, fără mască de protecție

Întrebat de jurnaliști dacă cei doi colegi de Guvern ai săi vor fi sancționați, ministrul Bode a spus inițial că rolul Ministerului de Interne nu este acela de a da sancțiuni

Trebuie menționat faptul că, în 2020, Bode a fost fotografiat fără mască în Guvern alături de fostul premier de la acea vreme Ludovic Orban.

”Sunt două chestiuni în ceea ce spuneți dumneavoastră. Unu: am spus de fiecare dată și repet, nu sunt adeptul sancțiunii de dragul sancțiunii. Rolul nostru nu este acela de a sancționa populația, de a sancționa cetățenii, rolul nostru, al structurilor MAI, este de a determina cetățenii să respecte măsurile de protecție sanitară.

În aceste condiții, în weekendul trecut am avut o medie de 103.000 cetățeni verificați. 103.000 pe zi. În aceste condiții, amenzile au fost undeva la 8.000, 8.400 pe zi. Deci nu putem să spunem că scopul nostru este acela de a sancționa cetățenii, când dintr-o 103.000 s-au aplicat amenzi pentru 8.400. Evident că toți suntem egali în fața legii și toți răspundem în fața legii, și Voiculescu și Turcan.” – a declarat Bode.

La insistențele jurnaliștilor, ministrul de Interne a fost nevoit să admită faptul că cei doi miniștri care nu au respectat prevederile Legii 55/2020 pot fi amendați într-un interval de … 6 luni de la comiterea faptei.

Reporter: Având în vedere că spuneți că legile sunt pentru toată lumea, vă rog frumos să le explicați românilor cum și când vor fi sancționați Vlad Voiculescu și Raluca Turcan pentru nepurtarea măștii.

Ministrul Lucian Bode: ”V-am spus foarte clar și mai repet încă o dată dacă este necesar. Toți suntem egali în fața legii, toți trebuie să răspundem în fața legii, și domnul Voiculescu și doamna Turcan.”

Reporter: Și când vor fi sancționați?

Ministrul Lucian Bode: ”Conform legii. Conform legii, o sancțiune aplicată la Legea 55, nerespectarea măsurilor de protecție sanitară, poate fi transmisă către cel care a săvârșit respectiva contravenție în termen de 6 luni de la săvârșirea ei”.

Raluca Turcan: ”Am solicitat să fiu amendată. Consider că este corect”

La puțin timp după ce ministrul de Interne a făcut aceste declarații, Raluca Turcan a publicat un mesaj pe Facebook în care spune că a cerut să fie amendată.

Am solicitat să fiu amendată. Consider că este corect, chiar dacă au fost doar câteva momente și în tot restul timpului, am respectat regulile. A fost o neatenție, pentru care îmi pare rău, nicidecum nu a fost o sfidare sau nepăsare.

Înțeleg criticile și mi le asum, dar trebuie să explic și manipulările care au apărut mai ales în mediul on-line: într-un mod tipic lor, cei de la PSD au suprapus imagini de la acțiunea de împădurire cu fotografii mai vechi, cum este fotografia în care apar la masă alături de echipa mea din Sibiu, asta arată și direcția vădit manipulatoare a acestei situații.

Este important să respectăm toți regulile, este important să rămânem prudenți și să ne protejăm sănătatea noastră și pe a celor din jurul nostru. Înțeleg că oamenii au obosit cu toții, dar trebuie să rămânem prudenți și să accelerăm vaccinarea. Putem fi mai bine în scurt timp” – a scris ministrul Muncii pe rețeaua de socializare.

Ministrul Turcan nu este la prima sfidare a legii

Ministrul Raluca Turcan nu este la prima sfidare a legii privind măsurile de protecție sanitară pentru prevenirea cazurilor de Covid-19.

În luna mai a anului 2020, ea a fost fotografiată fără mască de protecție într-un cabinet al Guvernului alături de fostul premier Ludovic Orban și fostul ministru al Transporturilor, Lucian Bode, care acum este ministru de Interne și ar trebui să-i sancționeze pe cei care nu poartă mască.

De altfel, Orban a achitat două amenzi în valoare cumulată de 3000 de lei, pentru fumat și nepurtarea măștii în spații închise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...