Țara care a inventat jobul de vis. Primești 2000€/lună și nu faci aproape nimic toată ziua

0
89

Un proiect artistic experimental, lansat de o organizație suedeză caută un angajat care va primi aproape 2000 de euro pe lună pentru a sta degeaba, relatează Washington Post.

Imaginați-vă cum ar fi să câștigați 2000 de euro pe lună fără să faceți nimic. Pe durata jobului poți să citești, să te uiți la filme sau pur și simplu să dormi. Singurul lucru obligatoriu este să pontezi în fiecare zi când vii și când pleci. Jobul este unul permanent și nu necesită calificare. Acesta este planul unei organizații de artă din Gothenburg care a decis să facă un experiment cu finanțare de la guvernul suedez. Intitulat ”Eternal Employment” proiectul este în același timp un experiment social și o declarație politică.

Practic organizația va recruta o persoană pentru jobul inedit. Angajatul trebuie să se prezinte zilnic la o stație de tren din Korsvägen, va primi 2000 de dolari pe lună, plus eventuale măriri, are drept la concediu anual și i se asigură contribuții pentru pensie. Jobul va începe în 2026, iar norocosul ales pentru acest job de vis va fi selectat în 2025. Cu toate acestea, postul a fost deja făcut public.

Cerințele jobului sunt simple: angajatul trebuie să se prezinte la stația de tren, în prezent aflată în construcție, și să pornească un ceas care va ilumina platforma din gară, alertând călătorii că angajatul care nu trebuie să facă nimic este la job. La finalul programului, trebuie să oprească ceasul iar luminile de pe platformă se sting. În tot acest timp, angajatul poate să facă ce vrea, doar că nu are de muncit și nici nu poate să aibă un al doilea job. Nici măcar nu este oligat să rămână la stație toată ziua. Poate să-și dea demisia când dorește, moment în care va fi înlocuit de altă persoană. Pentru acest job nu trebuie să ai nicio calificare iar artiștii care supraveghează proiectul susțin că oricine din lume poate intra în competiție pentru poziție.

”Poziția nu cere nicio responsabilitate sau datorie, doar că angajatul trebuie să se prezinte în Korsvägen. Tot ce alege el să facă în timpul jobului se consideră a fi muncă” se arată în descrierea jobului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.