Suspectul în cazul morții fetiței din Dâmbovița a părăsit țara. Fusese audiat de poliție

0
939
Loading...

Final dramatic, într-un caz care ridică multe semne de întrebare, inclusiv despre felul în care l-au gestionat autorităţile.

Copila de 11 ani dată dispărută în Dâmboviţa a fost găsită moartă la marginea unei păduri. Principalul suspect este un cetăţean olandez. El apare în imaginile surprinse de camerele de supraveghere din localiatea Gura Șuții, la volanul unei maşini închiriate. Înainte de găsirea cadavrului, bărbatul a fost luat la întrebări de poliţişti, fără să fie însă şi reţinut. Între timp, a părăsit România.

Trupul Mihaelei a fost localizat cu ajutorul elicopterului care a survolat o porţiune de pădure din Podulesti, localitate aflată la nici 7 kilometri de Gura Şutii. Potrivit celor care ajuns acolo fetiţa prezenta urme de violenţă pe corp.În zona unde a fost descoperit trupul fără viaţă al copilei, criminaliştii încearcă să strângă toate probele care să îi ducă pe urmele făptaşului.

Mihaela a plecat de la şcoala din comuna Gura Şutii vineri după amiază. Este fetiţa cu pantaloni roz care apare în imaginile înregistrate de cameră amplasată pe clădirea şcolii. Ulterior, copila a fost filmată de o altă cameră, când mai avea doar 300 de metri până acasă. Avea să fie ultima dovada că era în viaţă.

Loading...

Pentru găsirea ei au fost mobilizaţi poliţişti, jandarmi cu câini de urmă, lucrători ISU şi voluntari. Aceştia au folosit şi două drone.

Toate forţele s-au mobilizat pe un câmp dintre localităţile Gura Şutii şi Produleşti. Sunt peste 200 de poliţişti, jandarmi, angajaţi de la situaţii de urgenţă, dar şi voluntari, care încearcă să dea de urma copilei dispărute. Anchetatorii spun că au indicii ca fata s-ar putea afla în acest perimetru

În tot acest timp rudele copilei s-au temut că a fost răpită de cineva care i-a făcut rău.

Angela Stoica, mama fetei dispărute: ”Sunt disperată de copilul meu. Cu forţa a băgat mâna în ea şi mi-a luat-o. Nu se ducea copilul meu cu nimeni în maşină. În sufletul meu este durere mare”.

În paral, autorităţile au vizionat cu atenţie imaginile suprinse de camerele de supraveghere şi i-au luat la întrebări pe cei care apar în înregistrări. Printre aceştia, un şofer căruia i-a luat o jumătate de oră în plus să parcurgă un drum pe care ar fi trebuit să-l facă în doar câteva minute. Poliţiştii au descoperit că maşina este închiriată de un cetăţean olandez, l-au contactat, iar acesta le-a spus că era în trecere şi urmează să plece din ţară. Între timp, a şi făcut asta, iar acum este suspectul principal.

Ovidiu Oanță, corespondent ȘtirileProTV: ”Acum câteva momente, trupul neînsuflețit al fetiței a fost preluat de specialiști de la Serviciul de Medicină Legală Dâmbovița și dus la Târgoviște, pentru a i se face necropsia. Legiștii trebuie să stabilească ce i s-a intamplat fetitei, mai ales dacă a fost batjocorită și apoi ucisă cu sânge rece. Există banuiala că bărbatul care a răpit-o ar fi violat-o și apoi ar fi strangulat-o.

Sunt probe extrem de importante. Suspectul olandez a reușt, fără nicio problemă să părăsească teritoriul României. Cei care se ocupă de acest caz au reușit deja să vorbească cu omologii lor olandezi și au aflat că ar fi vorba despre un pedofil. Criminaliștii perie această suprafață destul de întinsă de pământ. Sunt momente extrem de importante în anchetă”.

Sursa: Pro tv

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...