Surse ziarul „Adevărul”. Raed Arafat s-a dus la Parlament ca să-l convingă pe Ciolacu să prelungească starea de alertă

0
826

Raed Arafat, secretar de stat în MAI şi unul dintre apropiaţii PSD, s-a dus miercuri la Parlament cu scopul de a-l convinge pe liderul social-democrat Marcel Ciolacu să voteze prelungirea stării de alertă.

Potrivit informațiilor furnizate de Adevărul.ro, întâlnirea a avut loc miercuri dimineaţă în biroul lui Ciolacu. Voturile PSD sunt decisive. Guvernul Orban şi preşedintele Klaus Iohannis cer prelungirea stării de alertă, în timp ce PSD, ALDE şi ProRomânia se opun.

Loading...

PSD, ALDE şi ProRomânia – partidele care formează majoritatea parlamentară – nu vor vota prelungirea stării de alertă, aşa cum ar vrea Guvernul Orban, prin urmare ultima zi de restricţii va fi 21 iunie. Nu vor mai fi obligatorii măsurile de distanţare socială pe stradă sau în restaurante (2m între mese şi 1,5m între persoane). O eventuală ordonanţă de urgenţă ar pica la CCR, susţin avocaţii consultaţi de Adevărul.

Preşedintele Klaus Iohannis le-a cerut parlamentarilor să prelungească starea de alertă, pentru că virusul nu a dispărut. ”Şi, în final, mă adresez parlamentarilor, Parlamentului, care trebuie să ia în dezbatere această prelungire a stării de alertă. Stimaţi parlamentari, fiţi responsabili! Gândiţi-vă că virusul nu dispare printr-un vot în Parlament. Dar dacă sprijiniţi Guvernul, atunci putem să controlăm eficient – şi am dovedit-o, putem să controlăm eficient această răspândire a epidemiei”, a pledat Klaus Iohannis.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, referitor la prelungirea stării de alertă, că speră ca parlamentarii „să fie raţionali şi să gândească strict în contextul pandemiei şi nu politic”.

PSD şi PNL s-au atacat în Parlament pe tema nepurtării măştii de protecţie de către Ludovic Orban într-o sală a Guvernului şi pentru faptul că a consumat băuturi alcoolice la locul de muncă. Liderul deputaţilor PSD a subliniat că îngrijoarea lui Orban „era cum să se îmbete la Guvern”, nu aceea că nu sunt măşti de protecţie.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...