Surse „Adevărul” : PNL a depus cererea pentru revocarea Avocatului Poporului

0
217

Liderii de grup ai PNL au depus cererea de revocare a Avocatului Poporului. Lui Renate Weber i se reproşează că a încălcat Constituţia şi pentru declanşarea mecanismului naţional privind prevenirea torturii, potrivit unor surse politice citate de Adevărul.ro. 

„Avocatul Poporului a acţionat cu depăşirea competenţelor legale stabilite de Legea nr.35/1997, având drept consecinţă nerespectarea dispoziţiilor art.13 din Legea de organizare şi funcţionare a Instituţiei Avocatul Poporului şi pe cale de consecinţă a art.1 alin.(5) din Constituţia României”, se arată în cererea depusă de PNL la Birourile Permanente ale celor două Camere.

Loading...

Lui Renate Weber îi sunt reproşate mai multe încălcări ale legilor. 

„Analizând acţiunile doamnei Renate Weber, în calitatea sa de Avocat al Poporului, constatăm:

– declanşarea mecanismului naţional privind prevenirea torturii (MPN) cu privire la unităţile sanitare care tratează pacienţi COVID 19, sub aspectul monitorizării acestora fără un temei concret, constând în existenţa unor sesizări care să creeze suspiciuni rezonabile privind existenţa unor acte sau fapte ce pot fi asimilate torturii. În fapt, mecanismul de monitorizare a fost instituit fără a se comunica unităţilor sanitare actul administrativ care a stat la baza declanşării procedurii de monitorizare”, se arată în documentul PNL.

Potrivit unor surse politice, liberalii atrag atenţia că Renate Weber e în conflict de intereseîn momentul în care a decis blocarea intrării în vigoare a Legii pentru modificarea Codului Fiscal, adoptată de Parlamentul României, la data de 17 iunie 2020, prin care pensiile „speciale” sunt impozitate drastic, „eliminând astfel discrepanţele care au generat revolta poporului român în privinţa inechităţii sistemului public de pensii”.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...