Suntem foarte aproape de schimbări MAJORE! Comisia pentru alegeri in diaspora: Votul se va desfasura pe parcursul a trei zile!

0
400

Comisia speciala comuna a Camerei Deputatilor si Senatului pentru elaborarea, modificarea si completarea propunerilor legislative in materie electorala a decis joi ca in diaspora votul sa se desfasoare in zilele de vineri, sambata si duminica, anunță Ziare.com

„In ziua de duminica, votarea incepe la ora locala 7:00 si se incheie la ora locala 21:00. Prin exceptie de la prevederile alin. 1, votarea in strainatate se desfasoara si pe parcursul zilelor de vineri si sambata imediat anterioare zilei votarii.

In ziua de vineri, votarea incepe la ora locala 12:00 si se incheie la ora locala 21:00, iar in ziua de sambata votarea se deschide la ora locala 7:00 si se incheie la ora locala 21:00”, se arata in raportul adoptat joi de membri comisiei de cod electoral.

O altă decizie importantă luată în Comisie este cea care permite ca în diaspora, alegătorii care se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care stau la rând la ora 21:00, când se închid secţiile, să poată să îşi exercite în continuare dreptul de vot până la ora 23.59.

„La ora 21:00 preşedintele biroului electoral al secţiei de votare declară votarea încheiată şi dispune închiderea localului de vot. Alegătorii care la ora 21:00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând pentru a intra în localul de vot pot să îşi exercite dreptul de vot”, se arată în articolul votat de membrii comisiei.

Un membru al biroului electoral al secţiei de votare desemnat de preşedintele acestuia va verifica la ora 21:00 dacă în afara zonei de vot se află alegători care aşteaptă şi va stabili ordinea în care aceştia să poată avea acces.

Miercuri, Comisia a decis introducerea votului prin corespondență și la alegerile prezidențiale, precum și a votului anticipat.

Acum urmeaza votul in plen!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...