STUDIU. Cine e Alexandru Cumpănaşu? Ce caută românii pe Google privind alegerile prezidenţiale 2019: Cumpănaşu suscită cel mai mare interes

0
653

Pe Google, Alexandru Cumpănaşu este cel mai căutat candidat la alegerile prezidenţiale. El şi-a căpătat notorietatea după tragedia de la Caracal, când nepoata sa de 15 ani, Alexandra Măceşanu, a fost răpită şi ucisă. Acesta a promis ca va cauta răspunzătorii și va elucida cazul, dar niciuna dintre acestea nu s-au întâmplat. Cu toate astea, omul și-a atins scopul: s-a făcut cunoscut ca un veritabil luptător contra mafiei deși, practic, nu a făcut nimic inafara de a îngreuna ancheta cu fel și fel de declarații bazate pe absolut nimic dar oferă românilor exact ce vor aceștia, adică circ televizat.

Agenţia de marketing online şi SEO TargetWeb a realizat un studiu cu privire la ce au căutat românii pe Google în ultima lună cu privire la alegerile prezidenţiale care vor începe pe 10 noiembrie.

Loading...

Datele furnizate arată că Alexandru Cumpănaşu suscită cel mai mult interesul, surclasând nume precum Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă. Ascensiunea lui Cumpănaşu a început odată cu tragedia de la Caracal, devenind un personaj tot mai vizibil, şi a culminat cu lansarea candidaturii la prezidenţiale din postura de independent. De asemenea, cea mai frecventă întrebare a românilor este „Cine este Alexandru Cumpănaşu?“.

„Românii au căutat pe Google masiv cuvântul cheie «Alexandru Cumpănaşu» după dată de 26 iulie, din cauza tragediei de la Caracal, dar şi numele Viorica Dăncilă în perioada 10-12 octombrie, din cauza moţiunii de cenzură. Scorul de interes este următorul: Klaus Iohannis are un scor de interes pe Google de 4/100, Viorica Dăncilă 8/100, Dan Barna 3/100, Alexandru Cumpănaşu 7/100, iar Theodor Paleologu 1/100“, explică Iulian Ghişoiu, directorul agentiei SEO.

Top căutări Google candidaţi la alegerile prezidenţiale 2019:

Alexandru Cumpănaşu: 119.600 căutări (84,6% dintre căutări au fost realizate în România, 2,3% sunt căutări realizate în UK, 2,3% dintre căutări au fost realizate în Italia);

Viorica Dăncilă: 108.870 căutări (81,4% dintre căutări au fost realizate în România, 2,7% au fost realizate în Germania, iar 2,1% dintre căutări au fost realizate în UK);

Klaus Iohannis: 75.260 de căutări (80,7% dintre căutări au fost realizate în România, 2,5% dintre căutări au fost realizate în Germania, 1,9% dintre căutări au fost realizate în UK);

Theodor Paleologu: 87.720 căutări (85,2% din căutări realizate în România, 2,4% din căutări realizate în UK, 2,2% dintre căutări realizate în Germania).

Mircea Diaconu: 43.150 (85,1% dintre căutări au fost realizate în România, 2,9% dintre căutări au fost realizate în UK, 2,5% dintre căutări au fost realizate în Germania).

Viorel Cataramă: 20.150 căutări (87,8% dintre căutări au fost realizate în România)

Kelemen Hunor: 5.130 căutări (82,4% dintre căutări au fost realizate în România, 6,1% dintre căutări au fost realizate în Ungaria, 2,1% dintre căutări fiind realizate în Germania).

Pentru candidaţii Dan Barna, Ramona Ioana Bruynssels, Cătălin Ivan, Bogdan Stanoevici, John-Ion Banu, Sebastian-Constantin Popescu, Ninel Peia nu au fost identificate volume semnificative de căutare, potrivit studiului.

Din punct de vedere al partidelor politice, situaţia este următoarea:

USR: 32.780 căutări

PSD: 22.200 căutări

PNL: 8.100 căutări

PMP: 4.570 căutări

PLUS: 3.600 căutări

UDMR: 2.330 căutări

Top şase întrebări pe Google referitoare la alegerile prezidenţiale:

Cine este Alexandru Cumpănaşu?

Cine este Dan Barna?

Cine câştigă Alegerile Prezidenţiale 2019?

Când sunt alegerile?

Cine este Mircea Diaconu?

Cine candidează la preşedinţie?

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...