SFIDARE în AN CENTENAR! Așa arată un oraș din România

0
88

Strigător la cer în An Centenar! În 2018 se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, iar un oraș din România este „împodobit” cu drapele ungurești.

În localitatea Sfântu Gheorghe, autoritățile au arborat drapelul unguresc. Dezvăluirea a fost făcută de jurnalistul Dan Tănasă, pe o rețea de socializare.

„Ungaria? Nu!!! E Sfântu Gheorghe, România. Așa arată un oraș din România condus de un individ care acționează la ordinele Ungariei. Sfidare mizerabilă în anul Centenarului Marii Uniri. Acest mod de arborare a drapelului Ungariei reprezintă o insultă la adresa românilor și o încălcare gravă a Legii nr. 75/1994. Iar această bătaie de joc are loc cu largul concurs al tuturor partidelor românești și al autorităților”, scrie Tănasă.

O utilizatoare de Facebook a dezvăluit că acestea au fost arborate cu ocazia zilei de 15 martie.

Azi am vazut ca arborau in Sf. Gheorghe la stalpii de iluminat drapelul unguresc. I-am intrebat pe cei care le montau, cu ce ocazie. Mi-au raspuns ca e cu ocazia zilei de 15 martie. I-am intrebat ce eveniment e pe 15 martie si au zis ca nu stiu ce sa spuna!!!! Hm! E clara treaba…..In curand Transilvania va fi a Ungariei…..Iar romanii dorm pe ei….”, a scris femeia, pe Facebook.

Ce reprezintă, de fapt, ziua de 15 martie?

15 martie reprezintă ziua națională a maghiarilor de pretutindeni. An de an, la 15 martie, ungurii sărbătoresc ziua în care a început revoluția maghiară, de la 1848.

La acea vreme, revoluționarii au realizat o listă de revendicări pe care i-au adresat-o împăratului austriac. Printre altele, maghiarii solicitau alipirea Transilvaniei la Ungaria.

Citeste aici alte articole de la acelasi autor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here