Scrisoare către Patria Mamă. Dragă Românie…

0
247

Dragă România,

Mă doare sufletul când văd în ce stadiu ai ajuns. România mea, ești precum câinele căruia i se dă o bucată de pâine în ideea de a uita batjocura primită. Iar el, în loc să muște mâna care l-a lovit, primește recompensa umilinței sale, lăsând capul în jos și cu ochii în lacrimi intră în cușca lui. Dar la final, după o perioadă de liniște, când are senzația că stăpânul său în sfârșit îl iubește, primește lovitura ce-l omoară. 

Draga mea România, ești atât de lipsită de apărare încât îmi e milă de tine. Mi-e milă, pentru că te-ai urâțit și te-ai complăcut într-o situație de care nu ești demnă. Ai uitat că ești născută din curaj, foc și iubire. Ai uitat câți și-au lăsat amprenta cu propriul sânge, pentru ca tu să fii prețuită.

România mea, de ce ai lăsat să fii bătaia de joc a tuturor? Atât de importanți suntem pentru tine încât ai uitat de noi. Văd că nu-ți mai place bogăția părului tău, dar sincer nu știu ce vezi așa frumos în a fi cheală. Nu stiu de ce ai renunțat la bijuteriile tale din aur, pentru că vecinii tăi sunt încântați de ele. Nu știu nici de ce nu-ți mai plac roadele tale de preferi să le dai altora sau cum de accepți să fii atât de murdară încât să te îmbolnăvești.

Frumoasa mea, de ce accepți să fii furată, mințită, bătută, umilită și maltratată? Te lași infectată de moliile care vor să te mănânce de vie. Tu chiar nu vezi asta? Nu observi cum amprentele de sânge, a celor ce te-au protejat, încep să dispară? Nu observi că ești mințită în față de cei care pretind că te vor salva? Nu te doare când inima ta este călcată în picioare sau sufletul tău începe să se ofilească? De ce accepți toate astea?

Tu ești precum ” Frumoasa din padurea adormită „, doar că în cazul tău, prințul trebuie să fii chiar tu. România mea, TREZEȘTE-TE! Trezește-ți pruncii din minciunile cu care au fost adormiți. Trezește-te și apără-te! Sincer îți spun că m-am gândit de multe ori să te părăsesc, dar ceva nu m-a lăsat. Probabil bucățica de spirit ce a mai rămas în tine mă ține lângă inima ta. Te iubesc, dar te rog din suflet nu te distruge! Eu sper în continuare să te trezești și că vei ajunge ce ai fost cândva: o țară demnă, curajoasă, frumoasă și plină de iubire. Nu-mi lua această ultimă speranță, pentru că atunci aș putea să te urăsc.

Draga mea România, ești minunată, dar trebuie să-ți aduci aminte să te respecți și să-ți recapeți drepturile!!!

Autor: Teona Ș.

Dragă România, Mă doare sufletul când văd în ce stadiu ai ajuns. România mea, ești precum câinele căruia i se dă o…

Publicată de Teona Teo pe Sâmbătă, 16 mai 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...