Scandal de proporții: Ministrul Elisabeta Lipă a interzis Imnul Național pentru a nu-i supăra pe unguri!!!

2
749
Loading...

Deși trăim în România și suntem obișnuiți cu aberații de tot felul, conducătorii noștri vor să ne convingă că sunt în stare de fiecare dată de o tâmpenie și mai mare. Așa se face că Elizabeta Lipă, unsă de curând Ministru al Tineretului și Sportului, a comis prostia întregii ei vieți!!!

Haideți să vedeți până unde a dus absurdul… Totul a pornit de la scandalul de pe 7 ianuarie 2016 când, la Sfântul Gheorghe, s-a disputat partida de handbal dintre Sfântul Gheorghe și Universitatea Cluj. Datorită faptului că sportivele clujence au continuat să se antreneze în timpul intonării imnului secuiesc, un imn care nu are ce să caute într-o competiție sportivă din România, publicul maghiar din sală le-a înjurat și huiduit pe clujence, în cele mai mizerabile moduri, pe întrega perioadă a partidei, ieșind un mare tărăboi pe teren, în afara lui și în presă.

Ca urmare a acestui incident, în loc să se ia măsuri împotriva organizatorilor, atât pentru cântarea provocatoare a unui imn secuiesc, cât și pentru comportamentul execrabil al publicului, iar terenul din Sfântul Gheoghe să fie suspendat jumătate de an, spre exemplu, iar clubul să fie amendat consistent, decizia a fost aceea de a se trimite o circulară instituțiilor sportive din țară prin care se invocă o hotărâre de guvern mai veche, și li se precizează astfel faptul că intonarea Imnului Național este interzisă în cadrul competițiilor interne. Vă puteți imagina aberație mai mare decât asta? Practic, ungurii și secuii din Sfântul Gheorghe sfidează România, se comportă mizerabil cu echipa oaspete și tu, ca for de conducere al sportului românesc, în loc să iei măsuri împotriva lor, tu îi pedepsești exact pe cei pe care ar trebui să îi aperi: pe românii din toată țara!

Pentru acest gest, Elisabeta Lipă trebuie să își prezinte demisia sau să fie demisă urgent. Pentru acest gest, Elisabeta Lipă trebuie să fie eliminată definitiv din orice instituție sportivă românească. Niciun alt ministru nu a mai îndrăznit până acum să amenințe o instituție sportivă cu amenda în cazul intonării Imnului Național! Păi, dacă chiar și Fotbal Club Pătrujelul din Vale vrea să intoneze Imnul Național, tu îl amendezi?!? Chiar așa? Ce lege e aia care te oprește să intonezi Imnul Național, dacă dorești să faci acest lucru? În altă ordine de idei, nu numai că nu a apărat poziția antrenorului Universității Cluj, nu numai că nu a făcut niciun comentariu despre intonarea imnului secuiesc, dar s-a descalificat din calitatea ei de român și sportiv.

Și ca să vedeți cum arată dovada absurdului acestei situații, vă invit să citiți mai jos circulara trimisă de Eisabeta Lipă federațiilor sportive din România prin care li se interzice indirect, prin invocarea unei legi cretine și sub sancțiunea unor amenzi simțitoare, intonarea Imnului Național. Desigur, aceeași Elisabeta Lipă nu a întreprins nicio acțiune prin care să se interzică și imnul secuiesc. Cu alte cuvinte, acesta se poate cânta pe mai departe, doar Imnul Național nu!!!

Loading...

UPDATE – Extras din explicația dată de Elisabeta Lipă pe pagina sa de Facebook, după ce subliniază că iubește foarte mult Imnul Național: “Nu știu dacă e relevant, dar nu mi s-a cântat niciodată imnul la vreo competiție națională și am câștigat 25 de titluri de campioană națională în carieră. Nici în deschiderea meciurilor din campionatul intern, la fotbal, handbal, volei, rugby, polo și alte discipline NU se intonează imnul național, deoarece nu este permis de legislația în vigoare în România. Nu am făcut altceva decât să respect și să aplic Legea în România în spiritul Constituției pe care am jurat la învestire, în onoranta funcție de ministru. Atât!” Citește aici întreaga declarație: http://www.dcnews.ro/elisabeta-lipa-rupe-tacerea-in-scandalul-imnului-na-ional_494826.html

P.S. Pentru cei care nu par să înțeleagă prea bine situația: Faptul că Elisabeta Lipă invocă o lege existentă pentru presiunea pe care o pune pe federațiile sportive, nu îi acordă circumstanțe atenunate. O lege proastă o refaci, nu te folosești de ea pentru a cere ca Imnul Național să nu mai fie cântat de cei care doresc să îl cânte. Apoi, pentru cei care nu înțeleg chiar nimic: cântarea imnului secuiesc nu este afectată absolut deloc de legea care apare în circulară.

Loading...

2 COMENTARII

  1. Asta da,IDIOATĂ, şi mai au nesimțirea să l acuze pe Preşedinte de „înaltă trădare”-că,vezi Domne,nu i român….. cine e mai trădător decât această…individă, ca să nu mai spun despre aceia care au văndut,pămăntul țării,gazele din Marea Neagră în timp ce românul plăteşte bani grei pentru gaze aduse de afară,Gojdu……dar,cucu şi strigă numele…!Aici ne a adus …..SOMNUL NAȚIUNII !
    ,

  2. Asta da,IDIOATĂ, şi mai au nesimțirea să l acuze pe Preşedinte de „înaltă trădare”-că,vezi Domne,nu i român….. cine e mai trădător decât această…individă, ca să nu mai spun despre aceia care au văndut,pămăntul țării,gazele din Marea Neagră în timp ce românul plăteşte bani grei pentru gaze aduse de afară,Gojdu……dar,cucu şi strigă numele…!Aici ne a adus …..SOMNUL NAȚIUNII !
    ,

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...