Sapte angajati ai Politiei Locale Bacau sunt si pensionari. Unele venituri depasesc 20.000 lei lunar

0
912

Legea le permite pensionarilor sa se angajeze la stat, astfel ca se poate cumula pensie cu salariul. Daca analizam situatia de la Politia Locala Bacau, putem vedea ca din 174 de angajati, 7 obtin si pensie pe langa salariul ca angajat. Astfel, veniturile de la stat sunt aproape dublate, potrivit informațiilor furnizate de Bacău.net

Concret, cazul directorului Iftene Lucian, fost angajat al Jandarmeriei Bacau, actual pensionar si angajat pe postul de director la Politia Locala Bacau :

Loading...

-acesta obtine pensie de la stat : ~ 8.896 lei / luna ( conform declaratiei avere 106,754 lei anual – se poate consulta aici )

-venituri din salarii – ca director al Politiei Locale Bacau : ~ 11.440 lei / lunar ( Detalii aici )

Astfel, putem observa ca directorul Ifetene incaseaza lunar de la stat 20.336 lei.

Inca 6 angajati, pe langa director, sunt si pensionari.

Un alt exemplu, insa cu venituri mult mai mici, este domnul Antohi Victor. Acesta obtine pensie de la MAPN, de aproximativ 50.000 lei / anual si salariu de la Politia Locala de aproximativ 40.000 lei / anual. Astfel el incaseaza in jur de 7.500 lei luna, cumuland salariu cu pensia.

Un proiect de lege finalizat zilele acestea de Ministerul Muncii vrea sa interzica cumulul pensiei cu salariul de stat. In 2009, Guvernul Boc a emis o ordonanta de urgenta care-i obliga pe cei aflati sub incidenta sa aleaga intre pensie si salariu. In 2014, Guvernul a abrogat acele prevederi ale legii 329/2009, proiectul fiind initiat de alesi ai PSD, dar sustinut de Guvernul de la acea data.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...