S-au pensionat cei doi polițiști-șefi care au nenorocit-o pe Alexandra. Soții Mirea abia au depășit 50 de ani și vor avea pensie specială

1
6499
Loading...

La 9 zile după ce șeful Poliției Caracal s-a pensionat, și șefa Secției de poliție rurală Osica de Sus (care include postul de poliție din Dobrosloveni) și-a depus dosarul de pensionare. Cei doi abia au trecut de 50 de ani. Se numesc Nicolae Mirea și Violeta Mirea. Sunt soț și soție, vectori ai Mafiei PSD din Olt și protectori ai clanurilor interlope din zonă, potrivit publicației Ziariștii.com

Violeta Mirea, soţia fostului şef al Poliţiei Caracal (Nicolae Mirea), a depus miercuri documentele de încetare a raporturilor de serviciu în vederea pensionării, transmite Agerpres. Nicolae Mirea s-a pensionat din Poliţie pe 5 august.

Comisarul-șef Violeta Mirea conduce de 5 ani Secţia de Poliţie Rurală Osica de Sus, care are arondate opt comune: Cezieni, Dobrosloveni, Dobrun, Drăghiceni, Fălcoiu, Fărcașele, Osica de Jos, Osica de Sus. Așadar, și Dobrosloveni, unde locuieşte familia Măceşanu, a cărei fiică, Alexandra (15 ani), a dispărut pe 24 iulie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu, Violeta Mirea va rămâne în funcţie până pe 19 august, când va intra în vigoare raportul depus pe 14 august.

Loading...

Violeta Mirea lucrează în Poliţie din anul 1990 şi conduce Secţia 2 de poliţie rurală Osica de Sus din anul 2014.

Două catastrofe: Nicolae și Violeta Mirea

Nenorocirea Alexandrei Măceșanu (15 ani) a început de la două unități de poliție: Dobrosloveni și Caracal. Fata era de loc din Dobrosloveni, de unde a și luat-o Gheorghe Dincă „la ocazie” miercuri, 24 iulie, la ora 9.57, ca s-o ducă la Liceul „Mihai Viteazul” din Caracal (distanță de 8 kilometri). A ajuns la Caracal, dar nu la liceu, ci în casa monstrului.

În mod logic, primii polițiști chemați s-o salveze pe Alexandra au fost cei din Dobrosloveni și cei din Caracal. Tatăl fetei l-a înștiințat pe șeful de post din Dobrosloveni miercuri seara, la ora 20.30. La Poliția Caracal, cazul a ajuns joi dimineață, după 8.30. În ambele momente, Alexandra era în viață (avea să fie omorâtă joi, în jurul orei 12.00).

O acțiune profesionistă a polițiștilor ar fi putut-o salva. Dar și cei din Dobrosloveni, și cei din Caracal (ca și cei de la Slatina, de la IPJ Olt, ceva mai târziu) au avut o reacție criminală. Un amestec de indolență cu prostie și aroganță a dus la non-acțiune. Au fost pierdute ore decisive în găsirea și salvarea fetei.

Pe 24-25 iulie, Poliția din Caracal și cea din Dobrosloveni aveau ceva în comun: erau conduse de membrii aceleiași familii. Soț și soție. Concret:

  • comisarul-șef Nicolae Mirea era șeful Poliției municipale Caracal;
  • comisarul-șef Violeta Mirea era șefa Secției de poliție rurală Osica de Sus, la care sunt arondate 8 posturi comunale, printre care și Dobrosloveni.

Cei doi comisari-șefi se aflau în exercițiul funcțiunii, nu plecaseră în concediu. Deci, puteau acționa.

Doamna comisar-șef are program 8-16

Dacă șeful de post din Dobrosloveni dădea alarma miercuri seara, Alexandra avea mari șanse să fie găsită la timp. Din acel moment, ea a mai trăit aproape 16 ore.

În mod normal, șeful de post din Dobrosloveni trebuia să-i raporteze cazul imediat șefei sale ierarhice, Violeta Mirea. Aceasta, dată fiind complexitatea cazului, ar fi trebuit să apeleze urgent la Poliția Caracal, adică să-l anunțe pe bărbatu-său. Nici nu-i era greu: la ora aceea (20.30), probabil, cei doi soți se aflau acasă.

Pentru ca șeful de post din Dobrosloveni să-și fi anunțat urgent șefa despre dispariția unei fete, era obligatoriu ca el să fie instruit în acest sens. Cine trebuia să-l instruiască? Șefa sa, Violeta Mirea, care era șefa Secției de poliție rurală Osica de Sus de 5 ani.

Dar Violeta Mirea și-a „instruit” subalternii să-i trimită acasă pe părinții care vin disperați seara la postul de poliție să reclame dispariția vreunui copil. Să vină a doua zi, acum e târziu, s-a încheiat programul!

Comisarului-șef Violeta Mirea i s-a părut normală atitudinea șefului de post din Dobrosloveni, dovadă că n-a luat nicio măsură împotriva lui. E dovada implacabilă a felului în care doamna Mirea a organizat structurile din subordine: indolent, catastrofal, criminal. Pentru ea, programul polițistului e cel scris pe ușă: 8-16. Cei aflați în necaz să revină a doua zi.

Oamenii lui Ciocan

Despre comisarul-șef Nicolae Mirea, șeful Violetei Mirea, s-a scris deja mult. Din cauza indolenței și a nepriceperii lui, și Poliția Caracal i-a refuzat Alexandrei șansa de a supraviețui. Nicolae Mirea nici nu avea cum să acționeze profesionist, pentru că el nu era omul legii, ci omul a două mafii care controlează Caracalul în mod feudal: Mafia Politică și Clanurile Interlope.

Dan Cioca, milițianul-deputat care controlează Caracalul

Deși individ fără caracter și lipsit de moralitate, comisarul-șef Nicolae Mirea a fost impus ca șef al Poliției Caracal de Mafia PSD, condusă în județul Olt de Paul Stănescu (senator), supervizată de Florin Iordache (deputat) și acționând efectiv prin Dan Ciocan (deputat). La fel a ajuns mare șefă și Violeta Mirea.

Soții Mirea au prosperat material, în timp ce Caracalul și comunele dimprejur au devenit un pol al infracționalității.

Cel care i-a impus pe soții Mirea la șefia a două structuri de poliție, cea din Caracal și cea din Osica de Sus (incluzând 8 comune), a fost deputatul Dan Ciocan, multimilionar din contracte cu statul. Numirea s-a făcut, evident, cu acordul lui Paul Stănescu.

Dan Ciocan (59 de ani) a fost milițian pe vremea lui Ceaușescu, iar bacalaureatul și l-a luat la 50 de ani. Adică la vârsta la care, cu mici ajustări, soții Nicolae și Violeta Mirea au ieșit la pensie. La pensie specială (soții Mirea vor încasa, împreună, aproape 14.000 de lei). Ciocan, mai șmecher, va avea dublă pensie specială: de milițian și de parlamentar.

class=”td-module-meta-info”>

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

Loading...

1 COMENTARIU

  1. A trebui e sa le taie pentru amandoi pe pensie nu a trebui sa primeasca ninci un bani.lau omorat pe fetele!dumnezeu sa le plateste pe criminali!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...