S-a făcut de Rușine in întreaga Românie: fiul lui Gabriela firea a picat examenul de bacalaureat

7
5844

Tudor Stefan Firea, fiul senatorului PSD Gabriela Firea, si-a dezamagit familia dupa ce nu a reusit sa promoveze examenul de Bacalaureat.

Mai mult, Tudor a obtinut niste note extrem de mici: 1,2 la proba scrisa de limba si literatura romana, 5,15 la istorie si 3,6 la sociologie. In ceea ce priveste competentele digitale, fiul senatorului PSD a obtinut calificativul mediu, insa asta nu l-a salvat, fiind declarat respins.

Tudor Stefan Firea a absolvit Scoala Internationala Mark Twain din Voluntari. 

Dar stați liniștiti ca nu va ajunge la căpălit, mama va avea grija să-l pună in vreo funcție de unde se va uita la noi ca la niște idioți.

Pe același subiect însă, absolventii de liceu care doresc sa urmeze facultati din strainatate sunt pe cale sa piarda aceasta sansa. Universitatile din Europa solicita mai nou diplomele de Bacalaureat, in original, iar actele nu vor fi tiparite in timp util.

Disperati, parintii cauta ajutor la inspectoratele scolare, altfel incat copii sa nu piarda un an de scoala. Bucuria ca a luat note mari la Bac n-a durat mult pentru Andreea. Tanara vrea sa invete design grafic in Danemarca, insa institutia de acolo i-a cerut diploma de Bac in original, iar cei de la liceu nu stiu cand ii vor elibera documentul.

„In principiu dupa Bac trebuia sa trimit diploma legalizata si tradusa si am aflat ca nu se mai primesc diplomele”, sustine Andreea Ciontos, absolventa de liceu.

Situatia lui Szilveszter este cu atat mai disperata cu cat termenul de depunere a dosarului expira peste 2 zile. „Am luat Bacul cu 8,03 am ales facultatea de turism din Budapesta. Este o problema cu diplomele pentru ca trebuie sa astept un an, pentru ca nu pot sa merg in Ungaria acum”, a marturisit Szilveszter Barbul, absolvent de liceu.

Absolventii au cerut sprijinul inspectoratelor scolare. „Deocamdata Ministerul nu ne-a comunicat nimic legat de diplome stim ca urmeaza sa se infiinteze in cadrul Ministerului un birou care sa se ocupe de comanda acestor diplome” sustine Claudiu Mondici, inspector general adj. IJS Satu Mare. Claudiu a absolvit Liceul German din Cluj cu note mari si s-a pregatit pentru o Universitate din Munchen. Viitorul este mai incert ca niciodata, spune el. „Nu este diploma in original si ca sa te duci acolo si sa bati atatia kilometri degeaba este chiar destul de pacat si chiar costisitor.

Daca rateaza inscrierea, Judith se gandeste sa mearga la munca un an de zile si sa stranga bani pentru studii in Scotia. „M-am inscris in Scotia la 5 facultati din care 2 m-au acceptat si am acolo un loc cu conditia sa prezint diploma de bacalaureat. Noi in 5 zile ar trebui sa ne inscriem„, explica Szanto Judith Katalin, absolventa de liceu.

In mod obisnuit diplomele de Bac erau eliberate in toamna, si pana atunci absolventii se inscriau in baza unor adeverinte. In acest moment, Ministerul Invatamantului ia in calcul eliberarea in regim de urgenta a documentelor.
Sursa: Știrile Pro Tv

7 COMENTARII

  1. Cat de idiot sa fi ca ziarist sa scri asa ceva in 2018 …si mai pui si sursa, cred ca esti drogat sau ceva amice daca tu crezi ca Gabriela Firea este senator in 2018, articolul pe care tu l-ai copiat cuvant cu cuvant este din 2014, cum ai ajuns tu amice ziarist? …ptr dezinformare ai merita si tu un pic de puscarie, dar din pacate suntem in romania si cu kkt-uri din astea scapi bazma curata …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.