Romania TV a primit contracte URIAȘE de la Primăria Sector 4

1
67

Primaria Sectorului 4 a atribuit contracte in valoare de aproape 100.000 de euro firmei Ridzone Computers SRL din Ploiesti, care detine licenta televiziunii de stiri Romania TV. Informatia este preluata din sistemul electronic de atribuire a contractelor publice si a fost dezvaluita sambata de Banii nostri.

„Ridzone Computers SRL din Ploiesti, cea care detine licenta audiovizuala a televiziunii de stiri Romania TV primeste bani frumosi de la institutii de sub Primaria Sectorului 4 condusa de Daniel Baluta: 𝟯𝟳𝟮 𝗺𝗶𝗶 lei fara TVA de la Directia Generala de Evidenta a Persoanelor Sector 4, Directia Piete Si Gestionare Activitati Comerciale Sector 4, Directia Generala de Impozite si Taxe Locale Sector 4”, scrie sursa citata.

La un calcul simplu, aceasta suma la care se aplica si TVA inseamna aproape 100.000 de euro din bani publici, atribuiti de directiile Primariei Sector 4 acestei firme, pentru monitorizare, strategie de media si comunicare, publicare online si realizare de materiale audio/video. Evident, contactele sunt realizate prin atribuire directa, fara licitatie. Amintim ca, in 2017 si 2018, Antena 3 a obtinut si ea patru contracte de acelasi gen, tot cu Primaria Sector 4 si atribuite tot direct. Afla mai multe detalii despre ce s-a angajat sa faca si pe cati bani trustul de presa al familiei Voiculescu. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a acordat contracte de 218 milioane de euro, prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, în utimii nouă ani. Lista beneficiarilor conţine, previzibil, nume grele din industria telecom, dar vine şi cu o surpriză: din primele 10 cele mai mari contracte, şase au fost acordate fără licitaţie, iar patru dintre ele au ajuns la aceeaşi firmă.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a încheiat contracte de achiziţii de bunuri şi servicii în valoare de 660 de milioane de lei şi 60 de milioane de euro, în perioada 2007-2015, potrivit datelor de pe portalul data.gov.ro, unde sunt strânse toate contractele atribuite prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). Aplicând un curs mediu de 4,16 lei, aferent perioadei 2007-2015, rezultă că, în total, STS a cumpărat prin SEAP bunuri şi serviicii în valoare de 218 milioane de euro.

În topul primelor zece contracte se regăsesc nume cunoscute de pe piaţa telecom, care au câştigat contractele prin licitaţie. Însă, şase din cele mai mari 10 contracte din această perioadă au fost atribuite fără licitaţie, iar patru dintre ele au fost acordate aceleiaşi firme: Centrul pentru Servicii de Radiocomunicaţii SRL.

Datele au fost compilate cu sprijinul Iniţiativa Romania, o mișcare civică având ca misiune promovarea interacțiunii între instituțiile statului și cetățeni, şi identificarea și promovarea unei noi clase politice care să reprezinte interesele alegătorilor, premiată de Guvernul României pentru aplicatia pentru Android Harta Banilor Publici.

1 COMENTARIU

  1. Mi-as dori sa prezentați documente.Asa,pe ce spune sursa…și sa prezentați și ce contracte și cu cine încheie Realitatea TV.Complicat,nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.