Rezultate Bac 2019 Vaslui. Cei doi colegi de clasă care au obţinut 10 pe linie

0
1313

64,70% dintre absolvenţii de liceu care au susţinut Bacalaureatul în judeţul Vaslui au promovat examenul, media fiind cu patru procente mai mare decât cea înregistrată la nivel naţional. Doi elevi din judeţul Vaslui, colegi de clasă la Liceul ”Mihail Kogălniceanu”, au obţinut 10 pe linie la toate probele, informează Adevărul.ro

Cei doi performeri din Vaslui care au reuşit să obţină media 10 la Bacalaureat sunt Ştefana-Andreea Agafiţei şi Andrei Bordeianu, amândoi absolvenţi ai Liceului ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui. Ştefana şi Andrei au fost colegi de clasă la profilul Ştiinţe ale Naturii.

Cei doi liceeni sunt olimpici care de-a lungul anilor au obţinut rezultate de excepţie la olimpiadele şi concursurile şcolare. Andrei Bordeianu este catalogat de profesorii săi drept unul dintre cei mai talentaţi elevi la fizică pe care i-a avut învăţământul vasluian.

În toţi cei patru ani de liceu, Andrei a reprezentat judeţul Vaslui la Olimpiada Naţională de Fizică (ONF). La ediţia din acest an, a fost recompensat de către preşedintele Comisiei Naţionale a ONF cu premiul ”Uliu”, pentru performanţa de a obţine un premiu sau menţiune în toţi anii de liceu la faza naţională a Olimpiadei de Fizică.

Anul acesta, Andrei Bordeianu a obţinut medalia de aur la Olimpiada Naţională de Fizică. Elevul pregătit de profesorul Cătălin Ignat a fost cel mai bun la proba teoretică la nivel naţional, terminând pe primul loc. Cumulat cu proba experimentală, Andrei Bordeianu s-a clasat pe locul 2 la nivel naţional, obţinând medalia de aur.

Andrei s-a remarcat din clasa a VI-a când era îndrumat de prof. Dyana Cruceanu şi a continuat cu succes la toate competiţiile şcolare în toţi cei 4 ani de liceu unde a fost îndrumat de prof. Cătălin Ignat. Andrei Bordeianu va urma o carieră în Medicină, el fiind deja admis la Universitate de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” Bucureşti, pe locurile destinate olimpicilor.

Colega lui Andrei Bordeianu, Ştefana Agafiţei a strălucit la examenul de Bacalaureat, media obţinută încununându-i prestaţia şcolară de performanţă. Ştefana este olimpică la Biologie şi asemenea colegului ei va urma Facultatea de Medicină.

”Rezultatele nu sunt o surpriză în cazul celor doi elevi cu media 10. Sunt doi elevi foarte buni, obişnuiţi cu performanţa şcolară”, a precizat prof. Cătălin Ignat, directorul Liceului Mihail Kogălniceanu Vaslui.

Elevii Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui au reuşit cele mai bune rezultate la examenul de bacalaureat la nivel judeţean, 98,21 dintre candidaţi fiind promovaţi (trei respinşi). Din cei 168 de elevi, 141 au obţinut medii peste 8.00

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...