Regina Angliei, intervenție publică rară: semnalul monarhiei britanice, în privința Brexit

0
585

Marea Britanie caută un „nou parteneriat” cu Europa după Brexit, a declarat regina Elizabeth a II-a în cadrul unui banchet organizat cu ocazia vizitei de stat a regelui olandez Willem-Alexander la Londra, transmite BBC.

În cadrul discursului susţinut Regina a spus că „alianța durabilă” dintre Marea Britanie și Olanda a rămas puternică.”Ca inovatori, comercianți și internaționali, suntem cu încredere în viitor”, a adăugat aceasta.

Anterior, regele Willem-Alexander a declarat că „ne întristează” faptul că Marea Britanie părăseşte UE, dar „Brexitul nu înseamnă rămas bun”.Regele a reiterat comentariul anterior în timpul discursului de la banchet, însă a subliniat că respectă decizia luată în urma referendumului din 2016.

El a continuat să o laude pe Regină, descriind-o drept „cea mai neînfricată Bond Girl ever”, referindu-se la filmul prezentat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012, în care monarhul s-a aflat alături de actorul 007 Daniel Craig.

Regele Olandei și soția sa, Regina Maxima, iau parte la o vizită de stat în Marea Britanie.Primul ministru Theresa May, prințul de Wales și ducesa de Cornwall, și ducele de Cambridge au fost, de asemenea, prezenţi la banchet, alături de membri ai conducerii Cabinetului și de personalități de conducere din viața publică britanică și olandeză.

sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.