Realitatea dură în Regatul Unit. Iată cum locuiesc unii români în chirie

2
4911
Loading...

Un băcăuan a simțit pe pielea sa realitatea dură din nordul Londrei unde locuiesc 15 în apartament.

Viața în Regatul Unit nu pare nici pe de parte a fi una trasă la indigou, după cele mai optimiste scenarii. Dimpotrivă pare una foarte dură, care de cele mai multe ori duce la suplicii insuportabile. Un băcăuan atras de mirajul salariilor mari din Marea Britanie a decis să ia viata în piept și să plece în Londra, unde din păcate calculele făcute în țară s-au spulberat.

Potrivit Diaspora Romaneasca, Nicu a venit de doar două luni în Londra și deși stă aproape toată ziua la muncă, când revine acasă regretă enorm alegerea făcută. Într-o casă cu doar 4 camere locuiesc în momentul de față nu mai puțin de 15 persoane. Cu o singură bucătarie și doar o baie, tabloul este unul deosebit de elocvent.

La sosirea în UK a fost găzduit de niște consăteni de ai săi, însă după ce aceștia l-au ajutat cu actele și cu un loc de muncă stabil a decis să plece pentru a deveni independent. Bucuros că a găsit o chirie cu doar 150 de lire sterline, în care erau incluse și plata utilităților s-a mutat imediat cu un prieten de al său.

Loading...

Realitatea de care s-a izbit a fost una dureroasă. Două familii cu copii, doua cupluri si o mână de bărbați cu tabieturi diferite au stârnit un război psihologic deosebit de greu de suportat. Totul a culminat cu momentul, în care a început să se facă coadă la baie unde trebuia să aștepți să fii strigat că ți-a venit rândul.

La bucătărie treburile stăteau întocmai ca la baie, ba chiar mai prost. Fiecare aștepta să îi vină rândul la aragaz. În fiecare zi ochiurile și cartofii prăjiți și arareori copănelele făceau meniul stereotip al locatarilor care trebăluiau pe lângă un aragaz defect. Singurele momente de relaxare de care se bucurau românii aciuați aici, constau în harjoneala nevinovată a copiilor adaptați mult mai bine decât adulții.

Băcăuanul a mai subliniat că, adeseori tabloul era copleșitor, mai ales ca bărbații tatuați și plini de muschi te lăsau aproape instantaneu fără drept la replică. Nicu intenționează să se mute, mai ales că în luna august trebuie să vină și soția cu copii în Marea Britanie.

Loading...

2 COMENTARII

  1. Asta se întâmplă pentru ca unii romani accepta asta sa fie tratați asa. Dar știți cine ce este mai rău? Sunt tratați asa tot de romani… Unii care fac bani pe seama naivilor. Sincer, am stat în Londra 5 ani dar cu 900 lire am avut propriul aparte ament fără bătaie de cap și injoseala. Cunosc persoane care plătesc 650 lire pe camera și stau la coada la bucătărie și baie…oare merita? Din puncut meu de vedere nu..

  2. Este o știre de toată jena. Precizați ca cei ce locuiesc în asa condiții aleg sa facă asta cu bună știință pentru a economisi câteva sute de lire.
    Mulți au scuza pentru mizeria în care stau fiindcă asa e la comun. Nu este adevărat, asa au trăit la părinții lor acasă unde nu au strâns, spălat și curățat în urma lor niciodată.
    Sunt in Liverpool si am locuit în house share de 4 dormitoare cu 300 lire pe luna (facturi incluse) cu oameni civilizați având camera proprie foarte curata.
    Acum am un apartament curat cu 2 dormitoare și tot ce ne trebuie cu soția și copilul și plătesc 600 – 650 lire cu toate facilitățile.
    Cine vrea sa pună la saltea și ultimul penny nu are decât sa stea câte 10 în camera, dar sa nu se plângă la nimeni

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...