Reacția PSD la iniţiativa #șîeu: „Autostrada Moldovei începe azi!”

0
104

Partidul Social Democrat răspunde într-un mod original iniţiativei îeu. Într-o postare pe pagina oficială de Facebook a PSD, social democraţii spun răspicat: „Autostrada Moldovei începe azi!”

„Autostrada Moldovei începe azi! Varianta de ocolire, la profil de autostradă, a municipiului Bacău este parte integrantă din autostrada Moldova (coridorul IX pan european). Este un proiect lansat în 2017, în timpul guvernării PSD, în valoare de 144 de milioane de euro, cu finanţare asigurată”, scrie PSD.

Despre ce este vorba? Vineri încep oficial lucrările pentru construcţia centurii municipiului Bacău, în regim de autostradă. Centura face parte din viitoarea Autostradă Moldova. Centura municipiului Bacău costă 144 de milioane euro, iar ministrul Transporturilor Răzvan Cuc va da vineri la prânz startul lucrărilor. De remarcat e însă faptul că centura Bacăului e un proiect pus la cale încă din 2017. Însă pentru Autostrada Moldova nu există nici măcar studiile de fezabilitate.

Zeci de firme, primării, echipe sportive, personalităţi, sindicate, dar şi persoane fizice au anunţat că participă la protestul ”România vrea autostrăzi” şi întrerup activitatea, vineri, timp de 15 minute, la ora 15.00. Tot la ora 15.00, omul de afaceri Ştefan Mandachi, iniţiatorul protestului, inaugurează, în localitatea Cumpărătura, judeţul Suceava, primul metru de autostradă construit în Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.