Radu Banciu, jigniri pe bandă rulantă la adresa diasporei: „ Cei mai mulți sunt la limita analfabetismului”… „ia mai dă-i dracu’”

4
3603

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că proiectul care stabileşte ca românii din străinătate să justifice sumele de peste 1.000 euro trimise în ţară face parte din transpunerea unei prevederi europene, dar că România nu ar trebui să se grăbească să o transpună, scrie stiridiaspora.ro

Radu Banciu, jurnalist la B1 TV, a vorbit despre acest subiect și i-a criticat pe românii din diaspora. A folosit cuvinte grele la adresa românilor care trudesc cu greu în afara țării.

“Românul… un prostănac cinstit care câștigă niște bănuți în Spania… nu a fost în stare să-i câștige în România pentru că nu îl duce capul și pentru că nici țara nu oferă multe posibilități. (…)Câți dintre tolomacii ăștia care stau în Spania știu să vorbească în spaniolă? Hai să fim serioși… sunt bâtă în general, la fel și cei din Italia, dar se duc și se angajează pe undeva, sunt foarte mândri de ei, apoi își fac case etc. Toți se consideră Dumnezeu pe pământ.

Dacă angajatorii lor nu plătesc impozite la stat, românii nu au cum să demonstreze cum sunt plătiți. Cei mai mulți români (n.r. – din diaspora) sunt la limita analfabetismului. Acum statul vrea să le ia bănuțul. A zis: ‘ia mai dă-i dracu’ p-ăștia căci au prea mulți bani’. Așa și e… e strigător la cer”, a zis jurnalistul la B1 TV.

Jigniri pe bandă rulantă

“Tu să fii un semianalfabet, îngrijești un bătrân și te trezești că iei 2.500-3.000 euro pe lună. Cum așa, bă? În România, un profesor universitar nu câștigă atât, iar tu nu știi să îți scrii nici numele… Sigur că e revoltător, dar ăla din diaspora consideră că este Dumnezeu. Ăștia care s-au dus acolo la munca așa zis cinstită sunt plebea țării.

Unii dintre ei lucrează în domenii de înaltă tehnologie, dar nu vorbesc despre ei. Eu mă refer la amărâții ăia care se duc și dau în cap prin afară sau lucrează la o pizzerie. Ăștia nu fac cinste României, dar câștigă bani buni!

Statul a înțeles acest aspect și a zis: ‘ia mai dă-i dracu’ de diaspora că și așa ăștia nu votau cu cine trebuia! Ia să îi radem noi un pic!’. Eu am rămas în România, iar voi ați plecat să câștigați niște bănuți pe analfabetismul vostru! Eu nu zic că statul are dreptate, dar am prezentat situația fix așa cum este. X-ulescu, care era ultimul om din satul lui, acum a devenit boier în Spania și Italia furându-i pe ăia de acolo!”, a zis Radu Banciu.

4 COMENTARII

 1. Domnul Radu Banciu, nu greşeşte foarte mult cînd face aceste aprecieri josnice care privesc o bună parte din diaspora românească, chiar dacă un sîmbure de adevăr există , dumnealui ar trebui să-şi muşte mai întîi limba ,înainte să jignească şi să critice cu vehemență cei care prin curajul şi efortul lor ,deloc simplu , mențin şi pe cei dragi rămaşi acasă , suplinind un sistem politic corupt care nu reuşeşte să se ocupe de bunăstarea cetățenilor ,ocupînduse doar de bunăstarea lor personală.

 2. Stimate Domnule Banciu,
  Am o intrebare la care vreau sa-mi raspundeti public : Ce invatati daca trebuie sa spalati un wc ?
  Daca veti raspunde la aceasta intrebare corect, aveti tot respectul meu.
  A jigni este simplu….a compara romanii care muncesc cu tiganii care fura, este o greseala….a blama diaspora este fatal….
  Va doresc numai de bine!
  Gabriel Scarlat

 3. Frustrat acest domn! Rau de tot! Si pe deasupra nici nu-i fuge trotineta. I s-au cam spart rulmentii, ma tem. Am fost afara, m-as duce inapoi si alaltaieri. Am motive obiective sa n-o fac. Am studii superioare si am lucrat intr-un depozit, muncitoare. Nu mi-a pasat pentru ca respiram in sfarsit. Da, a trebuit sa dovedesc ca nu sunt ca ceilalti, dar dupa ce s-au prins ei ce si cum a fost bine. Inclusiv am avansat in cariera profesionala. Diaspora nu sunt smecherii care fura sau dau in cap. Sunt oamenii ca mine, care s-au simtit dati afara din tara lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.