Radu Banciu, atac dezlănţuit la adresa Clujului. Nici sudul ţării n-a scăpat de critici: „E ca în Malawi, nu există nicăieri prostie mai mare ca aici”

0
410

Radu Banciu a vorbit minute în şir despre Cluj-Napoca, criticând dur oraşul, în cadrul emisiunii sale „Lumea lui Banciu”, potrivit ziarului Adevarul. Criticile sale aiu pornit de la un comunicat difuzat de imobioliare.ro, care confirma faptul că piaţa imobiliară clujeană a depăşit-o de ani de zile pe cea din Bucureşti.

„Clujul a ajuns cel mai scump oraş. Un apartament cu două camere în Cluj se închiriază cu 400 de euro, în Bucureşti netrecând de 360 de euro”, a început Banciu, după care a citat scrisoarea unei femei care afirma că regretă că s-a mutat în Cluj, pentru ca mai apoi să pună la zid Clujul, Braşovul şi Sibiul.

„Adevărul e că Clujul e un oraş de rahat, în sensul în care e doar această spoială şi faimă de el. La fel şi de Braşov şi Sibiu, lucru pe care l-am certificat aici cu toate pălmile şi înjurăturile pe care le-am luat de la români frustraţi şi într-adevăr prost plasaţi. Centrul Clujului arată mai rău decât orice centru interesant din orice ţară din Europa Centrală, din orice orăşel din Europa Centrală, lucru pe care l-am afirmat de miliarde de ori. Sunt sub toate oraşele medievale ungureşti, slovace, ceheşti, poloneze, croate. Sub toate. Şi Sibiul, şi Braşovul, dar şi Clujul. Oraşele interesante în România sunt Aradul şi Oradea, dacă e cineva interesat să stea într-un oraş mai cochet”, a concluzionat realizatorul TV.

Apoi, a revenit la informaţia potrivit căreia Clujul este un oraş mai scump decât Capitala. Radu Banciu, care a studiat la Facultatea de Filologie din Cluj îşi aminteşte că şi în anii 90 oraşul era unul scump.

“Aşa era şi la vremea mea, chiriile imense. La vremea respectivă, sigur că Bucureştiul era mai cu moţ, aici erau tâmpiţii absoluţi, iar Clujul era doar pe locul 2. Între timp s-au răsculat clujenii, care n-au nimic. Sigur că au un pic de curăţenie în plus pe străzi, categoric, dar nu merită nici pe departe faima asta”, a adăugat Radu Banciu.

Realizatorul emisiunii „Lumea lui Banciu” şi-a amintit şi de aeroportul din Cluj, al doilea la nivel naţional, după cel din Capitală, însă de un nivel inacceptabil, din punctul său de vedere. „E un oraş care s-a aglomerat, n-are niciun fel de infrastructură. Vă reamintesc că are un aeroport de râd şi curcile de el. Sigur, la nivelul României este acceptabil, bun pentru proştii care trăiesc în România, dar la nivelul străinătăţii e inacceptabil, e sub aeroportul de la Le Mans, care e ultimul, al 67-lea din Franţa. Sigur că sunt curse multe, pentru că oraşul e aglomerat, s-au construit hoteluri şi resturante, dar asta nu înseamnă că e un oraş civilizat. Trebuie să fim corecţi până la capăt atunci când vorbim şi trebuie să ne respectăm dacă vrem respect”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.