Profesor de cultură civică şi religie acuzat că-şi sărută elevii: „Mi-a spus băiatul că-l pupă pe frunte, pe obraz, că-l mângâie“

0
337

Un profesor de cultură civică din Pucioasa, judeţul Dâmâboviţa, este acuzat că le spune vorbe deochiate elevilor şi le cere să-l sărute, în special băieţilor. Mai mulţi părinţi au mers la şcoală pentru a-i cere socoteală cadrului didactic, potrivit informațiilor furnizate de Adevărul.ro

Mai mulţi elevi s-au plâns părinţilor că profesorul de cultură civică ar avea un comportament cel puţin dubios faţă de ei. Copiii susţin că profesorul i-ar mângâia şi le-ar cere obsesiv să-l sărute şi că de multe ori le-ar face declaraţii care n-ar fi la locul lor.

Loading...

Autorităţile locale şi superiorii profesorului au demarat, pe rând, anchete. Între timp, părinţii au prins curaj şi au mers vineri, 1 noiembrie, să-i ceară socoteală cadrului didactic, dar acesta nu a fost de găsit la şcoală. A plecat într-o tabără şcolară.

„Ne-a spus că domnul profesor de civică îi pupă pe frunte, chiar l-a pupat şi pe al meu, îl mângâie şi l-am întrebat: numai pe tine sau şi pe colegi. A spus nu, şi pe colegii mei. Pe frunte, pe obraz, mi-a spus copilul. Şi l-a întrebat pe un coleg dacă îl iubeşte, că el i-a spus că îl iubeşte. Copiii sunt mari, au 12, 13 ani şi realizează treburile astea. Chiar a venit acasă şi mi-a spus: mamaie, uite ce se întâmplă”, ne-a povestit Arghir Petruţa, bunica unui elev de clasa a 7-a.

Cadrul didactic, ce predă şi religie, se pare că are o obsesie pentru băieţi. La şedinţă părinţii nu au aflat mare lucru despre cum sunt educaţi copiii lor ci doar că primăria şi Inspectoratul Şcolar au demarat o anchetă.

Un elev ar fi povestit mamei că într-o zi, profesorul de cultură civică s-ar fi aşezat în genunchi şi i-ar fi spus micuţului că el îl iubeşte şi că, dacă nu-i spune că îl iubeşte şi micuţul, îi dă nota 2. Un altul i-ar fi cerut voie la toaletă, iar cadrul didactic i-ar fi spus că îl lasă, dar doar dacă-l pupă. Primarul oraşului Pucioasa spune că a aflat de aceste sesizări şi a demarat de urgenţă o anchetă.

Profesorul de cultură civică predă în mai multe şcoli din localităţi diferite din Dâmboviţa. Mai mulţi părinţi şi elevi s-au plâns că are un comportament nefiresc cu băieţii.

„În momentul de faţă, Şcoala Nr 4 Elena Donici Cantacuzino din Pucioasa a demarat o anchetă internă pe baza unor zvonuri, deoarece la momentul acesta nu există nicio sesizare scrisă depusă în această unitate pentru aşa-presupuse comportamente ale unui domn profesor. Au auzit discuţii de la părinţi, şcoala s-a autoseizat şi verificătoate camerele de supraveghere care există în interior”, spune Cristina Stroe, inspector general ISJ Dâmboviţa.

La fel şi Poliţia, care investighează posibile abuzuri asupra minorilor.

Cazul vine după ce, săptămâna trecută, un altul a oripilat opinia publică din Pucioasa. Este vorba despre cazul cu şoferul microbuzului şcolar care a fost arestat preventiv pentru că a întreţinut relaţii sexuale cu o elevă de 14 ani.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...