Profesoara Cristina Tunegaru îi cere lui Iohannis să nu promulge legea împotriva educaţiei sexuale: Demonstraţi că sunteţi de partea bună a istoriei

0
803

Profesoara Cristina Tunegaru a lansat un apel public către preşedintele Klaus Iohannis de a nu promulga legea împotriva educaţiei sexuale în şcoli, modificată recent de Camera Deputaţilor. „Vă rog să vă ridicaţi deasupra mocirlei politice şi să demonstraţi că sunteţi de partea bună a istoriei”, a transmis aceasta în apelul către şeful statului.

„Apel deschis la Preşedintele Klaus Iohannis să nu promulge legea împotriva Educaţiei sexuale

Domnule Preşedinte,

V-aţi construit proiectul politic promiţând o Românie modernă, în care fiecare persoană îşi poate împlini aspiraţiile. O componentă fundamentală a acestei viziuni este România Educată, care asigură dreptul oricărui copil la educaţie de calitate.

Zilele trecute, un Parlament retrograd a decis să limiteze accesul elevilor români la informaţii despre viaţă, sănătate şi sexualitate. Fără îndoială, predarea în şcoli a acestor cunoştinţe pentru toţi copiii reprezintă o parte necesară a educaţiei în lumea în care trăim şi este practicată, într-o formă sau alta, în ţările civilizate. Aceste ore trebuie să fie accesibile tuturor copiilor, să facă parte din oferta de studiu a fiecărei şcoli.

Însă ultima variată a legii solicită acordul explicit al părinţilor, sugrumând iniţiativa prin birocraţie. Informaţiile corecte despre igienă, sănătate, protecţie sunt vitale, mai ales pentru copiii din medii defavorizate, ai căror părinţi nu le pot oferi îndrumarea corectă. Mulţi părinţi nu vor face cerere scrisă la şcoală, pentru că nici ei, la rândul lor, nu ştiu sau nu pot să înţeleagă impactul pozitiv al cunoaşterii.

Avem o datorie morală de a-i sprijini şi îndruma mai ales pe copiii vulnerabili, să-i ajutăm să iasă din prăpastia sărăciei şi a ignoranţei. Nu o să devenim o Românie modernă, câtă vreme avem cel mai mare număr de sarcini în rândul adolescentelor din Europa. Şase din zece mame minore spun că nu au informaţii esenţiale despre contracepţie şi igiena reproducerii.

Vă rog să vă ridicaţi deasupra mocirlei politice şi să demonstraţi că sunteţi de partea bună a istoriei, că vă doriţi şi credeţi într-o Românie Modernă şi Educată!”, a scris aceasta pe pagina ei de Facebook.

Camera Deputaţilor a adoptat săptămâna trecută proiectul privind Educaţia sexuală în şcoli, materia urmând a se numi „Educaţie sanitară”, nu sexuală, şi va fi predată doar cu acordul părinţilor.

Apel deschis la Președintele Klaus Iohannis să nu promulge legea împotriva Educației sexualeDomnule Președinte,V-ați…

Publicată de Cristina Tunegaru pe Luni, 8 iunie 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...