Procurorii DIICOT au finalizat dosarul Caracal. Ce conţin cele 13 volume care vor ajunge în instanţă

0
547

Anchetatorii cazului Caracal susţin că au dovezi suficiente care demonstrează că Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu sunt moarte. Vor duce în faţa magistraţilor inclusiv probe care vor demonstra că multe informaţii apărute în spaţiul public au fost false.

Procurorii care instrumentează dosarul Caracal lucrează la întocmirea rechizitoriului şi, cel mai probabil, în perioada imediat următoare, vor face şi anunţul oficial privind trimiterea cazului în instanţă.Concluzia anchetatorilor este una singură: Gheorghe Dincă, un obsedat sexual, a acţionat singur când le-a răpit, violat şi omorât pe Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu.

Loading...

Probatoriul ar fi suficient, spun surse judiciare, şi ar demonstra că cele două fete au fost în casa lui Dincă şi ar fi fost ucise de acesta. Au fost expertizate sute de obiecte ridicate din casa lui Dincă de la Caracal şi au fost audiaţi zeci de oameni din anturajul victimelor şi criminalului.

În cazul Alexandrei Măceşanu, principala probă rămâne expertiza medico-legală care certifică 99,93% că oasele din butoiul găsit în curtea lui Dincă ar aparţine fetei de 15 ani dispărute din localitatea olteană Dobrosloveni. De asemenea, ar exista dovezi suficiente care demonstrează că Alexandra a fost în casa lui Dincă din Carcal, aflată pe strada Craiovei, nr. 169.

În cazul Luizei, pentru opinia publică, lucurile rămân în continuare la fel de complicate, întrucât nu există nici până în acest moment nici măcar o expertiză medico-legală care să arate că oasele găsite la liziera unei păduri ar fi rămăşiţele trupeşti ale tinerei de 18 ani din Dioşti, dispărută în luna aprilie din Caracal. Cu toate acestea, ar exista la dosar probe suficiente care ar demonstra că Luiza a fost în casa lui Dincă.

Probele biologice care s-au dovedit a fi ale lui Gheorghe Dincă, probele identificate ca fiind ale Alexandrei Măceşanu şi Luizei Melencu, expertizarea butoiului, expertiza cenuşei din butoi, a cenuşei de la lizieră, raportul expertizelor antropologice, ale oaselor din butoi şi de la lizieră, declaraţiile lui Dincă, expertiza care arată că Dincă era consumator de pastile care ridicau potenţa, dar şi raportul proffiler-ului sunt principalele probele strânse de procurorii DIICOT. Cu acestea, dar şi cu mărturiile presupusului criminal, anchetatorii vor merge în faţa magistraţilor şi vor cere condamnarea lui Gheorghe Dincă.

Alexanda Măceşanu şi Luiza Melencu au fost scoase de pe secţiunea „persoane dispărute” a site-ului Poliţiei Române. Oficial, cele două eleve sunt declarate moarte. Până acum, însă, doar certificatul de deces al Alexandrei Măceşanu a fost eliberat de autorităţi. Părinţii fetelor refuză, însă, în continuare să accepte că acestea nu ar mai fi în viaţă, potrivit informațiilor furnizate de Adevărul.ro.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...