Prin ce matrapazlâc a capturat Gelu Voican Voiculescu Institutul Revoluţiei. Ce salariu încasează şi ce rol a avut Ion Iliescu

4
2788

În martie 2018, Gelu Voican Voiculescu, cercetat pentru crime împotriva umanităţii, a preluat şefia Institutului Revoluţiei, după o acţiune în forţă, sprijinit de vechi tovarăşi revoluţionari: Cazimir Ionescu, Răzvan Theodorescu şi, de la distanţă, Ion Iliescu. Deşi nu-şi declară leafa, salariul lui Gelu Voican Voiculescu e de 7.359 de lei lunar. Azi se împlinesc 30 de ani de la fuga lui Ceauşescu.

În primăvara anului trecut, Adevărul publica în exclusivitate stenograme dintr-o şedinţă a Institutului Revoluţiei, în care Gelu Voican Voiculescu, Cazimir Ionescu, Răzvan Theodorescu şi Emil Cutean, toţi apropiaţi de Ion Iliescu, încercau să-l şantajeze pe Claudiu Iordache, directorul Institutului Revoluţiei (IRRD) la acea vreme, spunându-i că, dacă demisionează, vor opri o anchetă împotriva sa. „Să ne lase funcţia de director liberă, să ne putem vedea de treabă“, a cerut Cazimir Ionescu, potrivit stenogramelor obţinute de „Adevărul“.

Loading...

Claudiu Iordache, unul dintre liderii Revoluţiei de la Timişoara, n-a cedat şantajului, însă, până la urmă, tot a fost îndepărtat. Gelu Voican Voiculescu conduce IRRD din martie 2018, însă nu şi-a publicat declaraţia de avere pe site-ul instituţiei, în pofida legii. Leafa fostul director era de 7.359 de lei.

IRRD, instituţie subordată Senatului, are un soi de conducere colectivă: un Colegiu Naţional, condus de fostul preşedinte Ion Iliescu, alături de alţi 25 de membri, printre care: Gelu Voican Voiculescu, Cazimir Ionescu, Răzvan Teodorescu, Vasile Cuteanu, Eugenia Iorga.

A JIGNIT MEMORIA EROILOR

Institutul Revoluţiei, condus de Ion Iliescu şi Gelu Voican Voiculescu, a încercat să organizeze un concert în Piaţa George Enescu, unde au murit oameni la Revoluţie, pe data de 22 decembrie. Până la urmă, concertul a fost anulat, după ce mai multe organizaţii civice au protestat, considerând că este o jignire adusă eroilor Revoluţiei. Pe lista celor invitaţi se număra şi Silvia Chifiriuc, soţia lui petre Roman, cel dintâi prim-ministru al României după Revoluţie. Gelu Voican Voiculescu a fost vicepremier în Guvernul României.

Fostul preşedinte Ion Iliescu a reacţionat sâmbătă pe blog după ce Gelu Voican Voiculescu a fost agresat, sâmbăta, în Piaţa Universităţii, unde venise la o ceremonie de comemorare a 30 de ani de la Revoluţia din 1989. Iliescu susţine că cele întâmplate demonstrează că nici după trei decenii reconcilierea nu este posibilă.

Sursa știre : Adevărul.ro 

Loading...

4 COMENTARII

  1. Niste căcați (USR-iști și #rezisti care se ascundeau în casă după perdea) la revoluție, unii nici nu erau născuți, iar alții se tăvăleau în patuțul lor mânjiți de căcat până la urechi vin să dea lecții despre ce a fost atunci în decembrie 1989. Numai jîgodiile de liberali în frunte cu badăranul lor Iohanis sunt de vina pentru ce se întâmplă acum în societatea românească. Penalul Iohanis la revoluție nici cel puțin nu a fost prezent la el în bătătură (la Sibiu). Dacă era prezent se auzea ceva despre faptele lui pentru revoluție sau împotriva revoluției, în schimb după revoluție s-a u auzit multe fapte reprobabile despre activitatea lui în ocupația să nobilă de a vinde copii în Canada pe dolarî și prin alte părți ale globului pământesc fără însă a le Nega.

  2. Despre acel inventat personaj revoluționat Gavroș de către presa franceză ce se mai știe?, mai trăiește, sau a fost o cacealma băgată pe gât românilor?

  3. Tamas mihai – rareori, extrem de rar se poate intalni un asemenea cretin care sa imprastie idiotenii ca d-ta. Oribila creatura. In Scandinavia cuvantul creatura se aplica numai unor animale, ceea ce te exclude si pe d-ta din randul oamenilor normali. Cand a afirmat actualul ILUSTRU Presedinte al Romaniei ca a fost revolutionar si a solicitat indemnizatie, ca Nicolicea si multi alti nemernici? Dansul emana buna educatie si prestanta intelectuala, stimat in lumea intreaga, iar dumneata esti un real badaran! Iar de copiii care poate au plecat in vest, au plecat spre bine si mai bine, in nici un caz spre mizeria si saracia din Romania. Dezvolta subiectul, daca ai cu ce. Ti-as solicita sa mai si gandesti inainte de a scrie tampenii, dar sunt sigura ca NU ai cu ce gandi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...